12.12.2015 | 0:01
Разцепление и скандали тресат Реформаторския блок
Лукарски няма да напуска министерското кресло, нито пък ще вади СДС от РБ и от властта

Ако няма да има съдебна реформа, лично аз дълбоко бих размишлявал върху темата дали бих останал като част от мнозинството. Това заяви пред журналисти в НС съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски от ДБГ.

Той обяви, че до вторник всички партии във формацията ще са взели решение и тогава ще се проведе общ изпълнителен съвет на Блока. Аз съм за това всички заедно да бъдем в мнозинството или да бъдем в опозиция, обяви Зеленогорски и уточни, че доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено. Той напомни, че за да посочат следваща кандидатура за правосъден министър от РБ, трябва да се реши въпросът чия е квотата – на РБ или на ГЕРБ.

Под въпрос е дали настоящият парламент и настоящото правителство могат да движат нещата във вярната посока или ще продължат тенденцията да се движат в грешната посока, коментира в парламента Радан Кънев. По думите му се очертава опасността да имаме по-силно правителство, което да води страната в негативна посока. “Същите, които свалиха ГЕРБ през 2013 година и които им спретнаха Костинброд, които избраха Пеевски и се заканваха с физическа разправа, същите бяха предпочетени от Борисов като партньори в сегашното управление. То се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ. ДСБ взима решението си днес и нашите представители във властта би трябвало да се съобразят с него”, подчерта Кънев.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски няма да напуска министерското кресло, нито пък ще вади СДС от РБ и от властта. Той лично потвърди това при откриването на “София Тех Парк”. Битката за съдебната реформа ще се случва тепърва, има още закони за промяна, смята лидерът на СДС. Лукарски отказа да коментира дали ще се оттегли от управлението, ако утре форумът на ДСБ вземе такова решение за себе си. Икономическият министър ще изчака да види какво ще решат сините му колеги. Бламиране от ГЕРБ не е имало, убеден е Лукарски. “Своя кандидатура за правосъден министър СДС няма да има. Коалицията е стабилна”, убеден е Лукарски.

Трусовете в Реформаторския блок няма да доведат до промени в правителството, категоричен е съпредседателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той твърди, че оставката на Христо Иванов няма да бъде последвана от други оставки на министри от РБ.

Лютви Местан пък не изключи заради труса в РБ да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Изолаторите се оказаха изолирани, заяви той по повод краха на РБ при гласуването на Конституцията, оставката на правосъдния министър и разкрача на Радан Кънев да мине в опозиция, но и да е съпредседател на РБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране