01.11.2015 | 10:18
Реформаторите съобщиха за „машина“ за купуване на хиляди гласове
Три сигнала за търговия с вот и във Видинско

Найден Зеленогорски е подал сигнал в ОДМВР-Плевен за широкомащабна операция за купуване на хиляди гласове в полза на един от каниддатите, участващи в балотажа, съобщиха от Реформаторския блок. Сигналът е за престъпна дейност по купуване и продаване на гласове в населените места гр. Славяново и селата Буковлък, Търнене и Дисевица.

Зеленогорски е разговарял с новия директор на полицията в Плевен и е настоял за масирано полицейско присъствие в населените места, за да се пресече престъпният процес.

Подаденият сигнал е и за това, че депутатът е получил информация за проведена среща в деня за размисъл между един от кандидатите за кмет с ромските босове на териотрията на община Плевен.

Във Видинско също са получени 3 сигнала за купуване на гласове дори в деня за размисъл, предаде БНТ. Единият е от ромския квартал “Нов път”, където служител на охранителна фирма се опитал да изтъргува няколко гласа. Сигналите се проверяват от МВР и прокуратурата.

Без закъснение и нарушения започна изборният ден във Видин, допълва националната телевизия. Всички 127 секции отвориха врати точно в 6 ч. Балотаж се провежда в 11 населени места в общината.

Оспорван ще е балотажът във Видин. Двамата кандидати, които се състезават за кмет, са Огнян Ценков от ГЕРБ и Росица Кирова от местна коалиция. Разликата между тях на първия тур беше едва около 4, 5 %. Изборната активност на 25 октомври във Видин беше 53 %.

Балотаж ще се проведе и в село Динково. Преди години то се прочу с това, че там няма къща, която да не е обирана по два или три пъти и с това, че бившият кмет Юлия Георгиева сама е успяла да залови един крадец.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране