06.05.2017 | 0:01
Ретроградният Борисов и Космосът
Меркурий очевидно има пръст в досегашните преждевременни, направо ретроградни, слизания на Борисов от властта.
Румен Савов

Хайде, хаирлия да е! Имаме си ново правителство – трето поредно на Бойко Борисов. Голяма мъка обаче – трябваше да изчакаме ретроградният Меркурий да си свърши цикъла, за да научим благата вест кои са новите и кои старите министри, воглаве с безалтернативния лидер на ГЕРБ.

Меркурий очевидно има пръст в досегашните преждевременни, направо ретроградни, слизания на Борисов от властта. Така и не научихме истинските причини за тях, значи можем да заподозрем Меркурий за оставките му. Както и за рухването на мита за божествената същност на Бойко Борисов – той може да е бог на магистралите и политическия пасианс, но планетите си имат собствени магистрали, по които се движат.  И придворните астролози явно го съветват да внимава с тях и особено с Меркурий.

Сто процента е така. Според астролозите например Борисов явно няма проблем с Юпитер, който също е ретрограден и цикълът му съвпада с перипетиите около съставянето на кабинета. Акцентът на тази ретроградна планета в случая е анализ и преоценка на взаимоотношенията от всякакъв вид – любовни, приятелски, партньорски и прочие. Влиянието му пък се усеща осезателно в сферата на образованието, обществената дейност, юридическите проблеми.

Самият Борисов няма проблеми с Юпитер – нито се кани да запише филология в университета, нито пък да оглави фондация от рода “Искам бебе”, за да се притеснява. Единственият му проблем покрай Юпитер, изглежда, е бил кого да назначи като правосъден министър. Изборът му на Цецка Цачева е явен реверанс към ретроградната планета, защото Цачева се провали като “майка на нацията”, но той все пак не може току-така да я изостави.

Що се отнася до въпроса за съдебната реформа, там нещата са ясни – вицепремиер по правосъдната реформа е Екатерина Захариева, която нищо не свърши като правосъден министър, но нейна подчинена ще е Цачева, която и хабер си няма от проблема. Значи реформа няма да има.

Влиянието на Юпитер бихме могли да проследим в поведението на новите коалиционни партньори на Борисов – Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и най-вече Волен Сидеров. Елементът на преоценка на отношенията им с лидера на ГЕРБ е повече от очевиден и това се дължи на Юпитер. И няма защо да ги обвиняват в предателство и прочие глупости – щом планетите изискват, ще забравят всяка лоша дума, присъди, съдилища, разправии и ще се целунат с довчерашния си противник уста в уста. Макар че е трудно да се прогнозира какво ще се случи, когато ретроградният Юпитер приключи. Както и председателството ни на Съвета на ЕС.

Въобще трябва да отчетем израстването на Борисов като политик. Ако по време на първия мандат цакаше белот с Котараците, а през втория се изявяваше като футболист на “Витоша- Бистрица”, сега явно вече е влязъл в период, в който действията му са предопределени от разположението на звездите. То и бездруго в последните десетина години се утвърди впечатлението, че политиката в България няма нищо общо с нашенската реалност. И в тази връзка, естествено, е Космосът да е виновен за всичко, дори когато ракетата носител е крива.

Така че хаирлия да е. Но Борисов да внимава, защото както е казал народът: трети път – майка и баща. Повече няма.
* Когато една планета се движи, забавя ход, спира и тръгва обратно на естествената си посока, тогава тя се нарича ретроградна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране