22.11.2015 | 18:50
Резил: “Левски” се сгромоляса срещу последния
Юноша на ЦСКА нокаутира "сините" с гол в 30-ата секунда

Лидерът в “А” група “Левски” изненадващо се сгромоляса при гостуването на Пирин (Благоевград), допускайки загуба с 0:1. В герой за “орлетата” се превърна юношата на ЦСКА Мартин Тошев, който прониза Боян Йоргачевич още в 30-ата секунда. Ранното попадение се оказа достатъчно на Наджи Шенсой и момчетата му да извоюват първа победа този сезон в шампионата. Тя идва чак в 16-ия кръг след 6 равенства и цели 9 загуби до момента.

Пирин остава последен с 9 точки. “Левски” все пак запазва лидеството след 16-ия кръг, но вече е само на 3 точки пред Литекс и Лудогорец. “Сините” не бяха губили от 23 август, когато отстъпиха с 0:1 на Ломомотив (Пловдив) на “Лаута”.

При гостуването в Благоевград “Левски” отново се радваше на мощна подкрепа от трибуните на пълния стадион “Христо Ботев”. Гостите обаче бяха попарени преди да е изминала и една минута от началото на мача. “Орлетата” организираха отлична атака веднага след първия съдийски сигнал, Маркиньос напредна отдясно и пусна по земя около точката на дузпата, където Мартин Тошев изпревари Живко Миланов и отблизо със силен удар прониза Боян Йоргачевич за 1:0 в 30-ата секунда.

Попадението бе второ за юношата на ЦСКА след гола му в първия кръг при равенството 1:1 с Черно море. След това пред Тошев се откриха още няколко ситуации, а до почивката и Александър Дюлгеров пробва Йоргачевич, но без успех. В 30-ата минута гол на Максимилиан Карнер бе правилно отменен заради засада, а до почивката “сините” пропуснаха една ситуация чрез Радослав Цонев.

В началото на второто полувреме Карнер получи жълт картон, който е негов пети от началото на първенството и автоматично го вади от столичното дерби със Славия поради наказание.

В 68-ата минута младият вратар на Пирин Красимир Костов отчая гостите. Стражът първо спаси изстрел на Де Нойер, а след това и на Бедоя отблизо. До края избраниците на Стойчо Стоев направиха отчаян опит да стигнат поне до равенството. Най-доброто положение бе пропиляно от резервата Денис Махмудов и така “Левски” изненадващо загуби от последния в “А” група при гостуването в Благоевград. Припомняме, че “сините” имаха проблеми с “орлетата” и на “Герена”, когато срещата приключи 0:0.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране