05.04.2019 | 17:13
Родителите на Ангелкова ѝ купили парцел с къща в “Драгалевци”
Депутатите от НФСБ изпратиха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде извършена проверка за това как са придобити имотите й

Министърът на туризма Николина Ангелкова използва страницата си във “Фейсбук”, за да отговори на поредната нападка на съпредседателя на “Обединени патриоти” Валери Симеонов. По-рано днес лидерът на НФСБ продължи темата с имотите на Ангелкова, след като вчера в свое изказване, в което не спомена името ѝ, заяви, че още един от министрите в кабинета е придобил апартамент в кв. “Овча купел” на цени под пазарните.

Малко по-късно се разбра, че той е говорил именно за Ангелкова. Тя от своя страна заяви, че жилището е дарение от родителите ѝ и е купено в груб строеж през 2008 г. То е от 116 кв.м плюс мазе и гараж. Платени са 75 хил. лв. лични средства на родителите ѝ.

Днес Симеонов обяви, че “някой живее в кв. “Драгалевци” в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си”.

“В чужд имот ли живее, под наем ли живее – това трябва да се декларира, а в декларацията го няма”, каза още Валери Симеонов. Малко след изказването му депутатите от НФСБ изпратиха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде извършена проверка за това как са придобити имотите на Ангелкова, дали има съответствие или несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти.

Министърът на туризма явно е разпознала себе си в думите на Симеонов, тъй като във “Фейсбук” написа, че се правят нови опити за неправомерно замесване на името ѝ в имотните скандали.

“Имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г. Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв.м), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход”, уточнява Ангелкова.

Тя пише още, че парите по сделката са осигурени отново от родителите ѝ. По думите ѝ сделката е извършена на пазарна цена, като всички данъци са надлежно заплатени. Тя посочва още, че пазарните цени на парцели в района са средно от 120 до 220 евро на квадратен метър.

“Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот”, допълва Ангелкова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране