09.08.2015 | 12:19
Росен и Юлияна Плевнелиеви не искат аутопсия на Филип
Григор Лилов със своя версия за трагедията със сина на президента, започнала в Халкидики

Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Юлияна към този момент не са уведомявали органите на прокуратурата, че настояват за разследване на причините довели до нелепата смъртта на сина им Филип.

Детето е издъхнало в кардиологичното отделение на столичната Трета градска болница. 14-годишният възпитаник на Математическата гимназия е бил приет със сърдечни проблеми в болницата, която е известна с добрите си специалисти в областта на кардиологията.  12-часовите грижи на лекарите, обаче не могли да спасят Филип.

Специалистите положили много усилия, но така и не успели да установят точната му диагноза. След фаталния изход лекарите изпаднали в тотален шок.

На този етап Плевнелиеви не са поискали да започне досъдебно производство, вероятно, защото смятат, че не се касае за лекарска грешка или небрежност. Според криминалисти такава хипотеза е почти изключена, тъй като медиците са дали всичко от себе си, за да спасят детето на президента, твърди Пик. Ако Плевнелиеви не настояват категорично за разследване, то аутопсия няма да бъде извършена и тленните останки на детето им ще бъдат погребани.

Междувременно “разследващият журналист” Григор Лилов излезе със своя версия за смъртта на сина на президента.  По всичко изглежда, че Плевнелиеви и Прокопиеви са били заедно на почивка (вероятно в Халкидики, Гърция, където президентът има къща), пише той Фейсбук. Той прави заключението си на база изказаните съболезнования от Прокопиеви в социалната мрежа, които били илюстрирани със снимка на пет дечица, застанали с лица към морето, която е от профила на Иво Прокопиев.

Лилов подкрепя хипотезата си и с фразата “Едно детенце вчера скачаше във вълните, а днес полетя към свят…”. Този текст е от профила на съпругата на олигарха – Галя. И в нейния профил е същата снимка, отбелязва Григор Лилов.

След това той описва как скоротечно са се развили събитията. В малките часове на нощта Филип е бил докаран в националната кардиологична болницна (Трета градска). Смъртта е от разслояване на аортата, причинила масивен и тежък кръвоизлив. Протичането на заболяването е много опасно, понеже не дава оплаквания.

Моите съболезнования на скърбящите родители. Когато умира дете, може би умира бъдеща вселена, пише в заключение Григор Лилов.

2 коментара

  1. Мина каза:

    Съболезнования!

    Дамяне, как може да се пишеш така за смъртта на дете! Явно нямаш такова! не мислиш ли, че и теб господ те вижда?
    Господи пази България!

  2. Дамян каза:

    Господ забавя,но не забравя!Дано и децата на останалите управляващи крадци ги настигне съдбата на Филип,а след децата си да се разболеят и те и умрат в страшни мъки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране