18.12.2017 | 0:01
Роси подсили първо защитата на „Левски“
Давид Яблонски не смята да напуска "сините" и обяви, че е горд да играе за отбора

Треньорът на „Левски“ Делио Роси показа отново вниманието си към защитата на отбора, въпреки че феновете искат отборът да показва по-открит и атакуващ футбол. Първият новопривлечен футболист при „сините“ през зимната пауза е именно бранител. Това е Аймен Белаид, който подписа договор до лятото на 2019 г.

Тунизиецът е познато име на „Герена“, където бе от началото на 2014 до края на 2015 г. След това премина в английския „Родъръм“, който се раздели с играча това лято, понеже изпадна в трета дивизия. Оттогава Белаид не е играл и е свободен агент. След подписването на контракта със „сините“ той изрази надежда, че отново ще върне формата си и ще попадне в състава на Тунис за световното първенство в Русия догодина.

Доста по-големи шансове от Белаид за Мондиал 2018 има друг защитник на „Левски“ – Холмар Ейолфсон. След като той се утвърди като титуляр в състава на Роси и вече записа 11 мача, бе повикан в националния отбор на Исландия за две контроли, които ще бъдат играни през февруари. Исландците, които са дебютант на световно първенство, са в една група с Аржентина, Хърватия и Нигерия.

Междувременно партньорът на Ейолфсон в центъра на защитата на „Левски“ – Давид Яблонски, обяви намерението си да продължи да играе за отбора. Към него има интерес от чужбина и дори се появи информация, че се готви трансфер на чеха. От „Левски“ обаче отрекоха това. По-късно и самият Яблонски обяви в една от социалните мрежи: „Никога не съм казвал, че искам да напусна клуба. Горд съм да играя за „Левски“! Аз ще съм първият, който ще знае, ако има трансфер, но няма никакви признаци за това…“

От своя страна Делио Роси потвърди, че за момента залага повече на сигурността в защита. След победата с 2:0 над „Дунав“ в последния 1/4-финал за купата италианецът каза: „Имаме тип нападатели, които на моменти отсъстват от мача. Поради тази причина трябва да изградя състав, който да е стабилен в тези паузи, в които те се изключват. Трябва да изградим основа, на която да стъпим.“ Привличането на Белаид обаче означава още по-малко игрово време за Димитър Пиргов, който може и да напусне.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране