04.02.2017 | 17:12
Румен Овчаров: Обвиненията срещу мен са уйдурма
Прокуратурата действала по поръчка на Сотир Цацаров

Бившият енергиен министър Румен Овчаров определи двете обвинения, които прокуратурата му повдигна в петък, като поръчково деяние и лична разправа на главния прокурор. Според него е изтекла давността на обвинението, че е дал разрешение на “Мини Бобовдол” за договор за наем и добиване на въглища с дружеството „Ораново“.

Прокуратурата предяви обвинение на Румен Овчаров за престъпление по служба заради това, че като министър на икономиката и енергетиката е дал разрешение през февруари 2007 г. на директора на държавното тогава дружество “Мини Бобов дол” да сключи договор с търговското дружество “Ораново” за наем , като му прехвърлило и невлезлия в сила концесионен договор, в резултат на което “Ораново” започнало да добива въглища, а “Мини Бобов дол” не е получило концесионна такса. Нанесените щети тепърва ще бъдат пресметнати. По нарушенията вече са водени разследвания, които са били прекратени.

В края на минолия месец обаче постановленията за прекратяване са били отменени от главния прокурор Сотир Цацаров, защото се появили нови обстоятелства. “И за да могат все пак да го вържат по някакъв начин в нещо, имащо поне вид на дело, те го свързват с второ деяние, което пък е в изпълнение на решение на Министерския съвет… Да са живи и здрави. Уйдурма му казват хората, но ще го преживеем. Това, че прокуратурата се крие зад някаква си комисия по Бобов Дол и сигнали от нея, това е просто за да поизпере гузната си съвест главния прокурор”, каза Овчаров пред БНР.

Преди около три месеца на бившия енергиен министър бе повдигнато и обвинение за безстопанственост по казуса “Белене”, в резултат на което са настъпили щети за НЕК за 190 милиона евро. Десетгодишната давност по новите обвинения изтича през този месец.

1 коментар

  1. Х каза:

    Ха-Ха,и защото е по поръчка,няма да бъдеш барнат,хайде бе Румба

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране