31.07.2016 | 13:21
Румен Радев е кандидат-президентът на БСП?
През ноември ни очаква генералска битка, каза Михаил Константинов

Очаква ни генералска битка на 6-ти ноември – между ген. Борисов и ген. Радев. Такава прогноза направи пред БНТ спецът по избори проф. Михаил Константинов. Кандидатурата на генерал Румен Радев – командир на ВВС не е обявена, но подобен вариант се обсъжда в БСП.

Константинов беше категоричен, че трябва да слушаме както ГЕРБ, така и шефа на левицата и обясни, че двамата са дали профил, който еднозначно определя двамата кандидати.

Проф. Константинов прогнозира резултат 55% на 45% за ген. Борисов на 13-ти ноември, когато е датата на балотажа. Премиерът е единственият, който може да спечели изборите от първи път, обясни още той.
Математикът заяви още, че според него Георги Първанов няма никакъв шанс да стане държавен глава за трети път.

„Добре е да ни чуе”, посъветва Константинов и обясни, че Георги Първанов няма законово право да се кандидатира. Анализаторът смята, че той не е чак толкова популярен и за негово добро ще е да не се кандидатира и да запази авторитета, който има.

„Възможно е и Реформаторският блок да издигне собствена кандидатура. Не изключвам възможността лидерът на „Движение 21″ – Татяна Дончева да се издигне сама. Тя също е силна кандидатура, макар и с по-малък резултат”, коментира математикът.

Константинов изтъкна още, че в битката на първи тур влизат и имената на Жорж Ганчев и това на Слави Трифинов. „Толкова много хора ще бъдат на първи тур, че няма как някой да вземе половината от гласовете”, посочи още математикът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране