26.10.2017 | 17:14
Румен Радев скочи на правителството заради военните летци
Неадекватни политически реакции! Достойни българи са обвинявани в алчност и бунт, написа президентът във Фейсбук

Президентът и главнокомандващ на българската армия Румен Радев публикува подиция по повод последните събития. Радев направи това през официалния си профил в социалната мрежа. Според държавния глава политическите реакции са неадекватни, а достойните българи не могат да бъдат обвинявани в алчност, бунт и престъпно поведение.

С тези свои думи Радев вероятно визира изказванията на бившия военен министър Николай Ненчев, който обвини пилотите от база Граф Игнатиево в „пълзящ преврат“ и настоящия вицепремиер Валери Симеонов, който в Пловдив обяви, че има държавна измяна.

Ето и цялото изказване на Радев:

Напрежението в сектор „Сигурност“ е тревожно. Кадровата криза в Българската армия се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните пилоти прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има социални, технически и психологически причини. Политическите реакции на проблема са неадекватни. Достойни българи са обвинявани в алчност, бунт и престъпно поведение. Много от тях рискуват живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Да искат от тези доблестни мъже поведение на камикадзе, могат да си позволят само политици с безукорен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява честта на хората с пагони. Призовавам за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност. Политическият патос не може да замести управленските решения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране