28.10.2016 | 20:50
Румен Радев взел 125 000 лв. при пенсионирането си от ВВС
На кандидат-президента на БСП са изплатени и отпуските за последните 10 години

Бившият командир на Военновъздушните сили (ВСС) ген. Румен Радев, който е кандидат за президент на БСП, заяви днес, че е 125 000 лева, сред които 71 000 лева от обезщетения за 20 заплати. Останалите пари били от неползван отпуск, тъй като му се налагало постоянно да лети и да обучава млади летци.

Информацията бе изнесена на среща с граждани в столичния район „Младост“ в опит за опровержение на военния министър Николай Ненчев. Ген. Радев обясни, че според нормативните актове заплащането било твърдо, а не зависело от летателните часове, както твърдял Ненчев.

„Няма смисъл да обяснявам, че съм против България да плаща за съвместен еър полисинг на небето ни с НАТО, а не против еър полисинг“, заяви още ген. Радев.

5 коментара

  1. Умню каза:

    Ти си отличен пример на Взлъбнак.И няма да затвориш зяпнала уста очуден ,защото така искаш и това можеш.Стани летец ,блъскай се 20 години и ще вземеш и ти. Тогава ги раздай на рабонливи ученолюбиви българи и цигани пред банкоматите.

  2. симеон каза:

    Боковите министри от предишното правителство дали взеха по малко материално стимулиране и за неизползвани отпуски?

  3. Радев каза:

    Моля за малка корекция.Написаното с фамилното име Радев,е от мен,Димитър Петрушев Радев.

  4. Радев каза:

    Държавният началник стои силно изтеглен назад,защото има зъбати,бесни кучета и кучки, които му вършат черната работа.Стресираща е ситуацията,затова „главните“ в организацията,се движат като разерени,гладни тигри в клетката си!В никоя цивилизована държава по света,няма такова кощунствено,идиотско отношение към опонента.На „терена“в битката за „Дондуков“-2,са един истински български генерал,на който младите му години са преминали в опазването на родното небе и една даскалица от с. Драгана плевенско,която като хамелеон си е сменила „мотивацията“и от любимата БКП,с отворени обятия е прегърнала другата любима на нея партия ГЕРБ.Положението на Гражданите за Европейско Развитие на България,е коренно различно от това, което беше през 2009 година.Предстои смяна на „караула“ в президентската институция,предсрочни избори,които предричат 45-50-ет депутати в 44-тото НС от управляващата днес партия. Картината е действително стресираща,от където и да я погледне човек.

  5. Ай каза:

    И какво от това, дължат му се тези пари, взел ги е, кой за каквото е учил! А мамата колко ще вземе при пенсиониране? Абе тия от парламента що не я пенсионират, ако ще и милион да и’ дадат. Да си ходи!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране