10.10.2022 | 11:08
Русия отвърна на удара! Атакува Киев и големи украински градове
Има ракетни удари и в западната част на Украйна, но в цялата страна е обявена въздушна тревога

Русия нанесе най-малко четири ракетни удара по Киев тази сутрин след месеци на относително спокойствие в украинската столица, предаде „Москоу таймс“. Експлозиите бяха чути от журналисти на АП и изглежда са резултат от ракетни удари. В цялата страна е обявена въздушна тревога.

10 ирански дрона камикадзе излетяха от Беларус и пресякоха границата с Украйна във Волинска област. Това съобщи губернаторът на Николаевска област Виталий Ким в Телеграм.

Русия удря по „центровете, където се вземат решения“ в Киев след експлозията на Кримския мост.  Една от ракетите падна на улица „Владимирская“, където се намира офисът на украинските служби за сигурност. Също така наблизо е офисът на президента на Украйна, каза Антон Геращенко, съветник на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на страната. По улиците горят автомобили. Използван е часът, в който хората отиват на работа. Бомбардирана е и детска площадка. Учебните занятия са прекъснати – децата са закарани в бомбоубежищата. Според говорителя на Държавната служба за извънредни ситуации Светлана Водолага в резултат на атаките срещу Киев има 5 загинали и 12 ранени. Съобщава се също за атаки в областите Лвов, Тернопол, Днепър, Хмелницк и Житомир. Киевското метро спря и призовават хората да се крият в него.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за взривове в централния градски район Шевченковски. Очевидец, цитиран от Ройтерс, съобщава, че над сгради в центъра на града се вижда да се издига черен пушек, предаде БТА.

„На 229 ден се опитват да ни унищожат и заличат от лицето на земята. Унищожават нашите хора, които спят вкъщи в Запорожие. Убиват хора, които отиват на работа в Днепър и Киев. Въздушната тревога не стихва в цяла Украйна. За съжаление, има загинали и ранени. Моля, не напускайте убежищата. Погрижете се за себе си и близките си. Нека се държим и бъдем силни“, написа украинският президент Зеленски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране