15.07.2016 | 0:01
Русия предупреди НАТО да не се меси повече в Черно море
Украинската криза се използва като претекст от НАТО да струпва войските си

Русия отново предупреди НАТО да не засилва военното си присъствие в Черно море, предадоха агенциите. Това стана на заседанието на Съвета НАТО-Русия в Брюксел завчера.

Украинската криза се използва като претекст от НАТО да струпва войските си, заяви руският посланик Александър Грушко и добави: „Няма руски военни действия в Украйна“. Руските действия в Украйна задействаха подсилването на натовското присъствие в региона, контрира генералният секретар Йенс Столтенберг.

Посланиците са се разбрали да продължат преговорите за въздушната сигурност и над Балтийско море. Проблемът е с т.нар. „транспондери“ – сателитни предаватели на бойните самолети, които ги идентифицират във въздуха. НАТО иска руснаците да ги държат включени, за да се избягват инциденти като свалянето на руския самолет от Турция преди няколко месеца, съобщи БНР.

Междувременно стана ясно, че САЩ предлагат на Русия да координират действията си в Сирия в борбата с терористичните групировки „Джебхат ан Нусра“ и „Ислямска държава“, а също и да провеждат съвместни операции срещу тези екстремистки организации, когато има възможност. Съответните инициативи се съдържат в проект за споразумение, което американската администрация е предала за разглеждане на руското правителство, съобщи „Вашингтон пост“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране