31.10.2015 | 11:07
Руски самолет с 224 души на борда е изчезнал над Синай
"Еърбъс А321" на руската авиокомпания "Когалимавиа" е излетял в 6.51 ч. московско време

Самолетът с 224 души на борда – 217 туристи и 7-членен екипаж е изпълнявал чартърен полет от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх за Санкт Петербург. Руският самолет е изчезнал от радарите малко след излитане, съобщиха руските авиационни власти.

“Еърбъс А321” на руската авиокомпания “Когалимавиа” е излетял в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите.

Руският самолет се е разбил в централната част на Синайския полуостров, предаде Франс прес, като се позова на египетския премиер Шериф Исмаил. Обстановката на полуострова в Североизточен Египет е много нестабилна. Ислямистки групировки, сред които местният клон на “Ислямска държава”, извършват атаки в Синай почти ежедневно.

Отломки от разбилия се самолет са били открити на Синайския полуостров, в Североизточен Египет, предаде ДПА, като се позова на представител на египетските авиационни власти.

Малко преди “Боинг А321”, връщащ руски туристи от почивка в курорта на Червено море Шарл ел Шейх, да изчезне от радарите, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС.

Самолетът е бил на височина от над 9000 метра, когато командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила, и поискал разрешение за кацане. След това връзката била загубена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране