25.12.2016 | 14:13
Руски военен самолет с 92 души падна в Черно море
Засега няма данни за оцелели, спасителната акция продължава
Самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната с 92 души на борда е паднал в Черно море, като няма данни за оцелели, съобщиха руските агенции. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че тяло на загинал при авиокатастрофата е открито на 6 км от бреговата линия на Сочи.
Издирвателната операция продължава. Водещите версии за инцидента са грешка на пилотите или техническа неизправност. Руските власти отхвърлят категорично възможността инцидентът да се дължи на атентат.
Руското министерство на отбраната съобщи, че самолетът е изчезнал от радарите след излитането от летището в град Алдер край Сочи. На борда е имало 84 пасажери и 8 души екипаж. В самолета, пътуващ за сирийската провинция Латакия, са били военнослужещи, журналисти и артисти от най-големия ансамбъл за песни и танци на руската армия.
Сред пътниците са били ръководителят на Александровския военен хор Валерий Халилов, началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков и популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като „Доктор Лиза“.
Говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че Следственият комитет на Русия вече изземва документация и разпитва лица, подготвяли разбилия се самолет за полета към Сирия.
Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на руския президент Владимир Путин се докладва постоянно за новите детайли около случилото се. „Рано е да се говори за нещо конкретно, президентът изчаква картината да се проясни изцяло“, каза Песков. По-рано през декември друг военен самолет катастрофира в Сибир, но тогава нямаше жертви.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране