06.07.2019 | 11:11
Съдът спря делото за милиони на Мартин Петров
Решението идва от съдия Стефан Кюркчиев

Софийски градски съд спря делото на Мартин Петров, който съдеше банката УниКредитБулбанк. Решението идва от съдия Стефан Кюркчиев и процедурата няма да бъде подновена, докато не приключи разследването срещу бившата лична банкерка на крилото Ирина Аткова. Причината за “замразяването” се крие в това, че всички важни документи по делото са в прокуратурата, а там от 2 години се води досъдебно производство.

Иначе бившият футболист така и не се яви в съда в четвъртък, като бе представляван от четирима адвокати.

Припомняме, че Петров съди Аткова за източване на цели 3,8 милиона лева от личната му сметка, което според неговия иск, се състояло в продължение на 10 години. Банкерката пренасочвала редица суми към сметката на своя съпруг. От банката отричат за измама и твърдят, че всичко е било в реда на нещата. Ирина Аткова пък е в неизвестност, след като бе уволнена.

Основният предмет на доказване, според съда към момента, е как и от кого са извършени 456 операции по цели 13 различни сметки, тъй като те са основното доказателство. С такива доказателство обаче нито Мартин, нито неговата банка разполагат. Една част от въпросните доказателства са унищожени, а друга са в прокуратурата. Съдът пък по закон няма право да претърсва, изземва или издирва Аткова, тъй като това е работа на прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране