27.06.2022 | 17:04
Сашо Диков: БНТ е пример за слугинаж, СЕМ прикрива, че кандидат за шеф е подал неверни документи
Водещият вдигна скандал по време на изслушването си

Изслушването на Сашо Диков от СЕМ като кандидат за бъдещ шеф на БНТ започна със скандални въпроси към председателя Соня Момчилова и членовете на съвета. То бе предавано на живо по БНТ2. Диков акцентира, че години наред се мълчи, че един човек, който и сега е кандидат е представил през 2017 година документ с невярно съдържание и е подвел комисията, а тази измама се наказва с до три години лишаване от свобода.

Соня Момчилова контрира Диков – ние не сме разследващ орган и нямаме такъв ресурс да правим обстойни проверки. Тя поясни, че става дума за Емил Кошлуков, но сега документите му били изрядни. Момчилова призова медиите също да разследват и да установят нарушения, ако има такива.
Медиите са разследвали и са установили – този човек е излъгал СЕМ преди години, а това се наказва със затвор.

Прокуратурата може единствено да установи престъпление. Документите, които са ни представени сега от Кошлуков са изрядни, твърдят от СЕМ. Вие се правите на слепи и глухи и се оправдавате, че не сте разследващ орган, но става дума за документно престъпление, което е извършено преди по-малко от пет години, подчерта отново Диков.

Той изтъкна още, че фактите за работата на БНТ и са страшни. Там сравняват рейтингите си само със своите, но отнесени към по-стари години. Но никога не сравняват рейтингите си с другите телевизии. Ужасяващо е изоставането на БНТ спрямо рейтингите на другите телевизии. Десетки милиони и тази години изтичат в тази каца без дъно БНТ и никой не се притеснява от това. Десетки години никой не сме е да пипне тази свещена крава БНТ и да извърши ревизии. Тотално е падението на медията и в професионално отношение, заяви Диков, напомняйки как са отразени или съвсем не са отразени последните скандали в държавата. Според него БНТ работи в нарушение, а не според закона, демонстрира мълчание и слугинаж. Изгавриха се дори и със смъртта на Нери Терзиева, като пробутаха лъжа за махането й от БНТ, а премълчаха, че Хачо Бояджиев я уволни. БНТ се гърчи, мълчи и се гъне заедно с много други телевизии и медии. Ако кажа, че това е проституиране, няма да бъда неточен. Говоря така, защото ако дължа нещо и съм постигнал нещо в професията, го дължа на БНТ. Над 15 години съм работил там, но не мога да мълча, за слугинажа на тази медия, за дълговете, в които е затънала. Ще настоявам за пълна ревизия, защото как изтичат тези милиони там, само един господ ги знае, допълни Диков.

3 коментара

  1. Борисов каза:

    Откакто скиорчето-стажант попадна под пагубното въздействие на психодесните, съвсем изтрещя. Вече е готов за пациент на д-р Гълъбова. Неадекватен маргинал.

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Сашо Диков стигна до финала на конкурса за шеф на БНТ’.
    Тоя мазен дърт педал,както е стигнал,така и ще се върне.Най-голямата глупост на Семкарките ще бъде ако го изберат.БНТ е национално достояние и трябва да се ръководи от млади хора,с визия,а не от фъфлещи дърти пръдльовци,като тоя някой си диков,който се мисли за парата на лайното,а е само смръднята.Къш,боклук скапан,стой си при люба,как беше-курвалезич,у скапаната евро някоя си тв.НЕ СТАВАШ,БОКЛУК.КАРАЙ СИ СКИТЕ И У ДРЪВОТО.ХУБАВИЦАТА АНЯ ПРАВИЛНО ТЕ ОТСВИРИ.

  3. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Сашо Диков стигна до финала на конкурса за шеф на БНТ’.
    Тоя мазен дърт педал,както е стигнал,така и ще се върне.Най-голямата глупост на Семкарките ще бъде ако го изберат.БНТ е национално достояние и трябва да се ръководи от млади хора,с визия,а не от фъфлещи дърти пръдльовци,като тоя някой си диков,който се мисли за парата на лайното,а е само смръднята.Къш,боклук скапан,стой си при люба,как беше-курвалезич,у скапаната евро някоя си тв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране