19.03.2018 | 15:34
Съюзниците поздравиха Путин, Западът – не
За Путин са гласували над 56 милиона души, или 76,66 процента

Съюзници поздравиха Путин за преизбирането му за президент на Русия, но засега това не е направил нито един лидер от Запада. Руското издание tsargrad.tv съобщава кои са първите 10 страни в света, чиито лидери са поздравили първи Владимир Путин с преизбирането му на президентския пост в Русия, предаде БНР. Това са Абхазия, Азербайджан, Армения, Беларус, Боливия, Венецуела, Казахстан, Киргизстан, Китай, Куба, Молдова, Сърбия, Таджикистан и Узбекистан.

Изданието коментира, че сред първите поздравяващи липсват лидери на страни от т.нар. първи свят – развитите държави. ТАСС отбелязва, че президентът на Сърбия – Александър Вучич, първи от чуждестранните лидери е поздравил Владимир Путин за преизбирането му на поста.

Днес в Брюксел външният министър на Великобритания Борис Джонсън  информира своите колеги за развитието на случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.
Владимир Путин е получил вчера най-високия резултат за последните няколко президентски избори в Русия, съобщи заместник-председателят на руската Централна избирателна комисия Николай Булаев, цитиран от ТАСС.

За Путин са гласували над 56 милиона души, или 76,66 процента. „Това е абсолютен рекорд за последните няколко избори за президент на Русия“, каза той. Данните са при преброени 99,84 на сто от бюлетините.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране