02.06.2015 | 22:51
Семейството на Иван Костов с 1 млн. лв. в КТБ, съпругата му изгоряла с 433 472 лв.
И синът на Вежди Рашидов загубил почти 600 бона

Почти 1 млн. лв. е имало семейството на бившият премиер Иван Костов във фалиралата Корпоративна търговска банка. Депозити в трезора са имали той, съпругата му Елена и двете им дъщери Яна и Мина, установи проверка нна МИГNews.info.

Чрез предоговаряне на депозита си, Иван Костов успя да получи парите си (161 680 лв.) от Фонда за гарантиране на влоговете. Влогът на политика е бил преференциален, а действията му предизвикаха медиен скандал преди месеци. Оказа се, че Костов е успял да „накара“ разследваните в момента квестори на БНБ Станислав Лютов и Елена Костадинчев да прекратят преференциалния му депозит и да го направят обикновен. Експремиерът невъзмутимо обясни пред медиите, че нямало как да остави парите му да бъдат откраднати.

Оказа се обаче, че КТБ не била любимата банка не само на Командира, а и на цялото му семейство. Елена Костова е държава на депозит 433 472 лв. Дъщеря им Мина е имала 223 616 лв., а другата им щерка Яна – 176 064 лв.

Крупна сума е държал и синът на министъра на културата Вежди Рашидов – Вадим. Той е имал почти 600 000 лв. в трезора на Цветан Василев. Оказва се, че наследникът на министъра е бил действителният собственик на акционерното дружество „Ню дизайн айдиъс“ АД.

Самият Вежди Радишов успя да спаси 2,5 – те ли милиона лева чрез цесия. Покрай драмата с КТБ, той заплашваше, че ще „посегне на живота си“, ако не му върнат парите. Минъстърът твърди, че парите му били от продажба на скурптури. Версията му обаче е съмнителна, тъй като познавачи твърдят, че той е името му е напълно непознато в чужбина.

1 коментар

  1. Тара каза:

    Лакома и алчна за пари фамилия,на всичко отгоре и много грозна…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране