03.06.2015 | 23:18
Сезират ЕК за скандала с Тома Белев
Екологът се е намърда в МОСВ

От Национална асоциация „Българско Черноморие” настояват скандалният бивш шеф на парк „Витоша” Тома Белев незабавно да бъде декласиран като член на междуведомствената комисия за екологични оценки към Висшия експертен екологичен съвет в МОСВ.

В противен случай НАБЧ ще сезира лично председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ще предприеме  протестни действия, които ще продължат до подаване на оставките на всички членове на комисията, участвали в избора на Белев. Заради „експерта” Белев бръмбарът корояд унищожи почти всички смърчови гори в цяла Витоша и вече настъпва към Рила.

Освен това Белев, потъпквайки определение на ВАС, се самообявява за председател на УС на „Асоциация на парковете в България” и незаконно я е представлявал цели 7 години. Обединение „Делфин”, в което участва Белев, през 2013 г. искаше да брои делфини за 3,5 млн. лв. без провеждане на конкурс за поръчката. Скандалният еколог участва и в написването на плановете за управление на природни паркове „Беласица” и „Българка”, отхвърлени от висшия екологичен експертен съвет като некомпетентни.

Това са само няколко непреодолими причини, поради които Тома Белев трябва да отпадне от класирането, посочват от асоциацията.Оттам коментират, че явно за Белев е изключително важно да се намърда на държавна службичка. Може би по този начин още по-лесно ще може да стопира екологични, инвестиционни и др. планове и проекти, което е и правил до момента като шеф на „Асоциацията на парковете в България” и председател на „Зелени Балкани”. От името на тези две организации са заведени общо 414 дела.

4 коментара

  1. Вива каза:

    Немога да повярвам, че един доказан престъпник и мошенник отново е поставен на висок държавен пост и е овластен да може да тормози бизнеса. От този пропищя цяла СОфия, след като затри стотици декари гора на Витоша и не позволи да се сменят остарелите съоръжения, за да могат повече хора да се насладят на красотата на планината. Кметът на Приморско също изпищя, че този наглец се е опитвал да го тормози и рекетира. Да не казвам, че този завлече държавата с милиони по безсмислени проекти, с които уж опазваше природата. Такива като Белев са за затвора.

  2. ППП каза:

    Ама да го махат, какво го чакат? Толкова се изписа и изговори последните дни,да вземат да се позасрамят малко!

  3. Танди каза:

    Много правилен ход. В противен случай ще продължават с шуробаджанашките назначения без да им мигне окото.

  4. Чери каза:

    Както е изложено има неопролими причими за декласацията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране