25.06.2016 | 0:52
Шампионско посрещане за албанците
В Турция призоваха за бойкот на пицата заради "нечестната" Италия

Националният отбор на Албания беше посрещнат на специална церемония с червен килим при завръщането си след участието на Евро 2016. Националната гвардия също присъства на събитието и отдаде чест на футболистите, а министър-председателят Еди Рама поздрави тима на международното летище в Тирана. След пристигането си играчите се качиха на открит автобус.

При първото си участие на европейско първенство албанците реализираха гол и спечелиха с 1:0 срещу Румъния в среща от група А на шампионата на Стария континент. Загуби срещу домакините от Франция с 0:2, но след голове в добавеното време, и срещу Швейцария с 0:1 на старта, не позволиха на балканците да се класират за осминафиналите в турнира.

Футболистите обаче ще получиха символичен клуб на Тирана при пристигането си в столицата.
Те се срещнаха с привържениците на отбора във фензоната в града и бяха посрещнати със специална програма с дисководещ. Те ще получат дипломатически паспорти и 1 млн. евро държавна премия.

Социалните мрежи в Турция пък бяха залети с протести на потребителите срещу Италия и в частност срещу типичните италиански храни и марките от тази страна. Протестът на комшиите е за неспортсменско поведение на „скуадра адзура“, която игра с резервите и допусна загуба в последните минути от Ирландия с 0:1 и след малко съмнително бездействие на защитата.

Победата на Ирландия изхвърли отборите на Турция и Албания от Евро 2016, които също завършиха с по 3 т., но не попаднаха между 4-те най-добри трети отбори. “Не яжте повече пица и бойкотирайте италианските марки“, пишат в социалните мрежи турските фенове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране