07.04.2015 | 8:32
Шеф във “Фенербахче” спасил тима от голяма трагедия
Арестуваха двама фенове на “Трабзонспор” за стрелбата

Футболисти и треньори на “Фенербахче” са се разминали на косъм от страшна трагедия, разкриват медиите в Анкара и Истанбул.

Както е известно, в събота автобусът на тима бе обстрелван с бойно оръжие по пътя към аерогарата в Трабзон. Шофьорът бе ранен и само светкавичната намеса на шефа по сигурността на “фенерите” Сердар Калъч е предотвратила страшната драма. Шофьорът Уфук Киран загубил контрол над автобусакойто по време на стрелбата минавал по мост. Неуправляем рейсът се насочил към мантинелата и минута преди да рухне в реката бил спрян от Калъч с ръчната спирачка.

“Чух пукот и видях как главата на шофьора рязко и неестествено се наклони напред. Ако не бяхме спрели автобуса, всичко щеше да приключи много, много лошо”, коментира Калъч. Шофьо­рът е бил откаран в болница, но е без опасност за живота. Ще има обаче последствия върху лицето му, което е пострадало от изстрелите.  Никой от играчите не е пострадал – веднага след инцидента полицията им осигурила бронирани автомобили и с тях са докарани до летището.

Пътят до аерогарата пък е бил затворен за други автомобили.В неделя двама от предполагаемите стрелци са били викани на разпит в следствието в Трабзон. Двамата са заподозрени, защото няколко часа преди стрелбата са призовали в социалните мрежи феновете да не допуснат пристигането на “фенерите” на летището.

Политиците в Турция много внимателно следят за инцидента и резултатите от разследването. Пре­миерът на страната Да­­вутоглу осъди атаката, а президентът Ердоган поиска разследването да е под негов контролСамият той винаги се е афиширал като фен на “Галатасарай” – големия съперник на “Фенербахче”. Холандският футболист на “фенерите” Дирк Каут едва сдържа емоциите си, коментирайки инцидента.

Самият той бе наказан за мача с “Ризеспор” и не пътува с отбора. “Когато чух, ръцете и краката ми се разтрепераха. Непрекъснато мисля за това и плача”, каза Каут.Спортните медии прогнозират, че случилото се ще накара много звезди да напуснат турския футбол. Муса Соу от “Фенербахче” се обадил на своя приятел Демба Ба от “Бешикташ” с думите: “Давай да се махаме от тук. Семейството ми е шокирано, едва се спасихме от смърт”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране