05.05.2017 | 0:01
Шефът на българската атлетика подкрепи да се заличи рекорда на Стефка
Добримир Карамаринов подкрепи предложението на европейската централа за анулиране на всички световни рекорди, които не отговарят на определени стандарти

Президентът на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов застана зад революционните промени, които ще зачистят куп рекорди, включително и този на Стефка Костадинова. През 1987 г. тя скочи ненадминатите и днес 209 сантиметра на открито.

Габровецът подкрепи предложението на европейската централа за анулиране на всички световни рекорди, които не отговарят на определени стандарти. Това стана ясно от профила на Карамаринов в „Туитър“.

„От името на 17 балкански атлетически асоциации напълно подкрепяме предложението и вярваме, че това е жизненоважна стъпка към по-добро бъдеще“, гласи съобщението на шефа на родната федерация.

Няма как, Карамаринов е първи вицепрезидент на европейската атлетическа асоциация и е начело на Асоциацията на балканските атлетически федерации. Идеята за ревизиране на рекордите е на президента на европейската организация Свен Арне Хансен. Сред постиженията, които на теория могат да бъдат анулирани, са всички рекорди преди 2005 година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране