28.08.2018 | 21:06
Шефката на „Дума“ уволнена заради разкрития за източване на пари на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е уволнила главната редакторка на вестник „Дума“ Таня Джаджева заради разкрития за източването на партийни пари, обясниха журналисти от изданието.

Нинова вдигнала мерника на Джаджева през юни, когато в „Дума“ се появи публикация, описваща скандала с поръчката за новите психотестове за шофьорите, дадена на Института за изследване на населението и човека при БАН. В текста става въпрос за това, че директорката на Института проф. Антоанета Христова има частна фирма и заедно с докторантката Калина Крумова са създали НПО „Институт за политика“, чрез което се обучават депутати и партийни кадри. Авторката на статията илюстрирала материала със снимка на млади социалисти, които са преминали обучение за конституционните практики, но на нея е и зам.-председателят на Изпълнителното бюро на БСП Кирил Добрев.

Покрай скандала всъщност се разбрало, че ръководството на партията има договор за обучение на млади социалисти с „Института за политика“. Според едни БСП е плащала 3500 лв. за курсист, а според други близо 7500 лв. Имало уговорка част от парите да се „върнат“ при Нинова и Добрев.

Как? Институтът на Христова бил задължен да ги наема за лектори срещу космически хонорари от 600-700 лв. за час празни приказки.

Смяната на главната редакторка на „Дума“ трябвало да стане още през юни, но заради скандали с Антоанета Христова и Калина Крумова, дуетът Нинова – Добрев отложил рокадата за август.

Още тогава заместникът на соцлидерката предложил за шеф на лявото издание Йордан Мичев, който живее в Лондон и работи в кухня като мияч на чинии. Според източници от червената партия Мичев се предлагал сам за поста на Джаджева, като обещавал да вдигне тиража на вестника.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране