09.04.2016 | 1:11
Шофьор потроши с бухалка пълен с пътници автобус
Поредна саморазправа на пътя заради отнето предимство

Шофьор на лек автомобил потроши автобус на градския транспорт в Ямбол. Причината – не му дал предимство. Пострадал е водачът на автобуса, а пътниците били в шок. Автобусът се движи по една от най-натоварените линии на градския транспорт. Ден след инцидента, все още си личи, че стъклата изпотрошените стъкла са влезли в салона. По чудо никой от пътниците не е пострадал.

Какво се е случило?

Малко преди 18:00 часа вчера. Пиков час, пълни автобуси. Един от тях се движи по оживено кръстовище в града. Засича го лек автомобил. „Не изчаква автобуса, идва с висока скорост, ако не е спрял щял да удари автобуса. Той има претенция за предимство, оттам възниква конфликтът“, разказва управителят на транспортната фирма Димитър Кадиев.

Шофьорът на лекия автомобил извадил бухалка и започнал да троши стъклата на автобуса.“Беше агресивен, агресивен беше и според мен трябва да има някакъв контрол на пътя“, разказа 22 – годишната Галина Монева, контрольор в автобуса. По думите й, пътниците се паникьосали.Идва и линейка, която оказва помощ на шофьора и стресираните пътници. Водачът на автобуса е с нарязано лице и ръка от счупените стъкла

Кой е биячът?

Мъжът с бухалката е на 26 години, живее през две улици от мястото на инцидента. Задържан е за 24 часа, а в дома му няма никой.  Заради стреса от случилото се и заради травмата шофьорът няма да работи няколко дни. От фирмата, която обслужва градския транспорт в града казват, че подобни инциденти зачестяват.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране