05.04.2017 | 18:03
Ще стане ли министър Волен Сидеров в кабинета “Борисов 3”?
Вечното сърдене отива повече на госпожици. Какво означава да не се разберем - нови избори, ново напрежение, каза той

До този момент важното, за което се споразумяхме е, че кабинет ще има. Това обяви пред бТВ лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Той бе помолен от водещата да коментира следните думи на Румен Овчаров: “Очаквам слабо, конюнктурно правителство. При първия случай, в който някой от патриотите направи крачка в страни, ще има проблеми”.

Вместо да се занимава с гузната си съвест, уличиха го в сериозни неща…. Румен Овчаров трябва да отговаря пред правосъдието за действията си като министър и човек, свързан с енергетиката. Виждам едно озлобление, той оплю собствената си партия, после се зае с мене. Няма са седна до Бъчварова, уточни се днес коя група къде ще седне. Аз ще съм до Каракачанов и Валери Симеонов, посочи Волен Сидеров.

Вечното сърдене отива повече на госпожици. Какво означава да не се разберем – нови избори, ново напрежение, заяви той. Ще стане по-лошо, разбираме, че това е реалното, което се случва сега, коментира още лидерът на “Атака”.

На въпрос защо не са привлекли “Воля” на Веселин Марешки, Сидеров посочи, че от ГЕРБ зависи да поканят и тях. Ние сме поканени, допълни той. Ние се обърнахме с искане и настояване към ГЕРБ да имаме целия мандат, да разгърнем стратегии, а не да стоим в очакване кога ще бъде хвърлена оставката. При такива обстоятелства на властта се гледа с друго око. Така че Борисов каза, че е готов, коментира още лидерът на “Атака” и обясни, че всичко ще минава през политически съвет, който да обсъжда дали да се хвърля оставка и кога.

Не трябва да има изолация, самият Борисов е доста напреднал като политики и държавник. Установих, че той смята, че трябва да има партньорство, ще има коректност, ще се отчита мнението ни. Така се прави в партньорството, заяви Сидеров. Той разкри, че искането на ГЕРБ е всички да участват с министри, за да се носи отговорност. Участие трябва да има, към този модел се отива, но още не е уточнено кои да са те, допълни той.

И отговори на въпроса дали той би станал министър: “Аз мисля, че съм по-полезен да формирам идеи, имам този опит, имам претенцията, че мога да работя с хора.” Все още не е станало дума кой кои министерства ще поеме, защото първо се сметна, че трябва да се уточни дали ще има правителство. Сега казвам, да, ще има с премиер Борисов. Вече са формирани работни групи по приоритетите, за да се получи единно управление, каза още Сидеров.

Знаем, че с присъствието ни в коалицията, не трябва да надвишаваме претенциите ни. С тропане с крак и мускули, няма какво да се постигне. Минаха години и се култивирахме като политици, заяви лидерът на “Атака”.

Надявам се, че ще намираме съгласието. Преговорите трябва да вървят добре, защото инаце нанасяме щети на държавата, а ние нямаме право вече, категоричен бе той.  Когато сме председатели на Евросъюза, тук всички делегации, които дойдат, ще видят, че българските политици не са диваци и варвари. Този път ще бъдем домакини и ще им покажем, че у нас има разумни политици и патриоти и те са такива, защото са добри за собствената си страна, заяви Сидеров. Водещата констатира, че този път вижда много променен Волен Сидеров, такъв, какъвто не го е виждала никога досега.

1 коментар

  1. КЕСТЕН каза:

    ТИ МОЖЕ ДА СИ МИНИСТЪР НА ЧЕКЕДЖИИТЕ САМО!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране