12.05.2016 | 21:58
Сидеров: Не бутайте правителството! Спомнете си колко пари Сорос даде за Софийския майдан
Това бяха протестъри, млади, ранобудни, красиви, умни и интелигенти младежи с павета в ръка

„Стойте си, подкрепяйте си стабилното и успешно управление, защото до по-стабилно и успешно няма да се домогнете“. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в декларация за началото на новата парламентарна сесия.„Както знаете, в последно време отсъствах от ковачницата на закони и сега установявам, че малко да ме няма и започвате да се карате, започвате да бутате управлението. Недейте така. Това са лекомислени действия“, с ирония започна речта си от трибуната Сидеров.

Той се обърна към по-опитните политици, някои от които са били президенти с думите: „Как така ще си изтегляте министрите. Искате да срутите едно управление, което с толкова усилия, енергия и пари беше докарано на власт? Само си спомнете какви пари се хвърляха за агитки. Това бяха протестъри, млади, ранобудни, красиви, умни и интелигенти младежи с павета в ръка. И всичко това сега да го загърбим, да го хвърлим на вятъра. Не може така!“, продължи с иронията председателят на АТАКА.

Той обясни, че се е чувствал длъжен да дойде в парламента и да вразуми управляващите, въпреки че напоследък има неприятно чувство в тази сграда, тъй като тя е построена върху турско гробище и има отрицателно енергийно излъчване.

„Да не бутате управлението, защото за това управление бяха хвърлени много средства. Само си спомнете колко пари даде г-н Сорос. Този човек да не ги бере по клоните тези пари? Той ги е изкарал с тежък борсов труд с пот на челото. Даде толкова милиони за софийския майдан, толкова протестни мрежи се ангажираха, толкова вувузели и сега това да падне, за да отидем към нестабилност…“, продължи с подигравките към управляващите
националистът.

Той посъветва съуправляващите, който сега бутат управлението, да си помислят, че са започнали сделки, държавни поръчки. „Сега ще ги оставите наполовината, ще ги зарежете, да дойде утре някой политически некоректен субект да ги вземе и да печели от тях. Това не е справедливо. Затова се сдобрете, разберете се. Аз виждам, че натам отиват нещата. За всеки има по един обществен договор“, заяви още Сидеров.

По думите му министър-председателят не се е изплашил, не е пребледнял от уплаха. „Най-много да го изнервите и да ви прати на предсрочни избори, защото все пак човекът има нерви“, допълни лидерът на националистите.

„Скарахте се за Изборния кодекс. В крайна сметка тези изборни секции в чужбина никога не са интересували българските власти. Освен това видях мераклии с макетни ножове за изчегъртване. На тях искам да кажа, че те в момента заздравяват партия като ДПС, защото я мобилизират. Ако това е целта – добре, постигнахте я. Това, за което се говори за избирателните секции в чужбина, особено в Турция, тъй като те са основния проблем, те
сега ще бъдат мобилизирани на 100%“, смята Сидеров.

Той е категоричен още, че този, който обижда своите избиратели, не
заслужава да бъде народен избраник. „Не може да наричаш хората лумпени и да не се реагира“, каза Сидеров, визирайки Валери Симеонов.

„Един съуправляващ вече втори път се упражнява в това да обижда български избиратели и не му се реагира. Не знам доколко ще го оставят да си развява байрака, но реших да дойда да ви се помотая в краката, дори да ви размахам златен пръст, за да ви дойде акъла в главата и да разберете, че от събарянето на това управление нямате полза. Ще изпаднете и повече никой няма да разбере за вас. Това е недобра политическа кариера и бъдеще. ГЕРБ ще си вземат пак мандати, а вие просто няма да бъдете в следващия парламент. Затова стойте, довършете си работата, то без това
на България й остават малко години да бъде довършена. Довършете я, така че след това няма да има нужда от избори и Изборен кодекс“, заяви Сидеров.

В заключение той даде още един съвет – да не обръщат внимание на политически провокации. „Ще излезе някой и ще каже, че България в момента била на последно място в Европа по доходи. Най-бедните сме били. Какво да правим? Кога сме били най-богати? Това е положението, ще се примирим. Имало 1, 5 млн. българи под чертата на бедността. И с това ще се примирите. Важното е вие да не сте в тази категория. Мен това ме е грижа., продължи до края с иронията си към депутатите Сидеров.

„Давайте, продължавайте напред, започнали сте едно дело за довършване на мандата и на България – довършете го“, каза Сидеров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране