07.05.2016 | 17:40
Симеонов: Ветото на Плевнелиев е предателство в името на политически амбиции
Президентът търси подкрепа от всякакви политически отпадъци, счита председателят на НФСБ

Председателят на НФСБ Валери Симеонов излезе с остър коментар срещу решението на президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху текстовете в Изборния кодекс, ограничаващи правата за гласуване в чужбина.

„Поведението му беше очаквано, но ако ме питате как бих го характеризирал – по-никакъв начин, освен като национално предателство в името на собствени политически амбиции. За мен няма никакво съмнение, че Плевнелиев подготвя кандидатурата си за втори президентски мандат”, заяви Валери Симеонов в интервю за агенция „Фокус“.

Според Симеонов неслучайно е имало акция за вдигане на шум, организирана от 5-6 човека, за да се подготви почвата за подобно решение. „Повече от ясно е, че той търси подкрепа от всякакви политически „отпадъци”, които да събере около себе си, но няма как това да му стигне и затова му е необходима и подкрепата на ДПС. Ето как с това вето той си осигурява подкрепата им”, заяви Симеонов. Според него с ветото си Плевнелиев връща правото на живеещите изселници от България в Турция да гласуват, а с него и възможността българската държава да бъде манипулирана отвън – от Турция, чрез вкарваните между 6 до 10 депутати в Народното събрание с гласове от Турция.

Според Симеонов връщането на старите текстове от Изборния кодекс в комбинация със задаващата се неоосманистка политика на Ердоган може да докара 200-300 хиляди гласа от Турция. „Тогава ще стане ясно сатанинското дело, което е извършил псевдобългарският президент Плевнелиев. Тогава ще имаме група от 30-40 избрани от Турция депутати на ДПС и на ДОСТ, а отделно ще бъдат и тези, които са в България, така че горко ? на майка България”, коментира още Симеонов.
Той все пак е убеден, че и при повторното обсъждане текстовете ще останат без промяна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране