05.08.2016 | 16:29
Синът на убитите мотористи: Защо пускат убийците? Беше ясно, че Фарук ще избяга
Мотористи излизат на протест пред турското посолство, искат от посланик Гьокче турският убиец да бъде върнат в България

Осъзнах, че Фарук Бекташ ще избяга, още когато го пуснаха под домашен арест. Това каза синът на убитите от турския шофьор Бойко и Таня Бойкови, Владимир Бойков пред камерата на бТВ.

Двамата съпрузи бяха убити край Драгоман. Те пътували с мотор, искали да отидат на гости на сина си в Австрия. Фарук Бекташ ги помита с мерцедеса си, след като заспал на волана и навлязъл в насрещното платно. Заради чистото си съдебно минало и представен договор за наем на адрес в столичния квартал “Враждебна”, Бекташ е пуснат под домашен арест. Веднага след това той изчезва и в момента е обявен за общонационално издирване.

„Нормално е да очакваме правосъдие, но при така стеклите се обстоятелства преглъщаме и продължаваме напред, това е България. Мотористите всеки ден ходят на панахиди, вместо да карат мотори, да се чувстват сигурни. Ходят само по гробища и по протести, не е нормално“, коментира Владимир Бойков.

За трагедията с родителите си той научил по телефона от сестра си.  В „Тази сутрин“ пък мотористите Александър Бакалов и Анастасия Панайотова казаха, че  Бекташ вече е в Турция.  Мотористите днес ще протестират отново пред турското посолство. Те искат от турския посланик Сюлейман Гьокче сънародникът му да бъде върнат у нас, за да бъде съден.  Протестиращите се заканват да пренесат демонстрацията си пред МВР, Външно министерство и парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране