17.10.2015 | 0:03
Синът на Владо Даверов завлече 1000 души
Актьорът Георги Даверов не върна парите за билетите за несъстоялия се концерт на Лорин Хил

Синът на скандалния писател Владо Даверов – Георги, се оказа човекът, който завлече с пари над 1000 души. Като съсобственик на фирмата Phat Bride Productions 30-годишният актьор беше организатор на концерта на Лорин Хил от „Фюджийс“, който трябваше да се проведе на 15 юли на паркинга на зала „Арена Армеец“. Шоуто обаче не се състоя поради финансови причини.

Почитателите на американската соул звезда така не получиха от Даверов парите, които бяха платили за билети. През юни фирмата обеща, че до началото на юли ще изнесе пълна информация как, къде и от до кога ще бъдат възстановени средствата, който възлизат на около 60 000 лв. В началото на септември обаче във фейсбук страницата на Phat Bride Productions излезе съобщение, че „поради недостатъчен ресурс, всички плащания по отменените концерти на Phat Bride се преустановяват (включително плащанията насрочени по банков път)“. По-късно актьорът спря да отговаря на запитванията за пари по мейла и изключи телефонните си номера. Сега измамените фенове са подали жалби до Комисията за защита на потребителите и се готвят да сезират прокуратурата за измама.

Най-неочаквано вчера Георги Данаилов сам се обади в Нова тв и заяви, че някои от хората са си получили парите, но останалите няма как да бъдат обезщетени в скоро време. „Нямаме възможност да направим каквото и да било в момента, фирмата е блокирана, сам съм и не мога да направя нищо“, увери той.

Бащата на Георги – Владо Даверов, също е известен с далаверите си, заради което го наричат иронично Далаверов. През 80-те беше определян като култов автор заради романа „Вчера“ и сценария на едноименния филм. Днес обаче е със сринат авторитет, а реномето му пострада преди 9 години, когато излезе книгата „Вълчи капан“. Тогава издателят Огнян Младенов я представи като произведение на покойния Христо Калчев. Оказа се обаче, че истинският автор е Даверов, който заедно с издателя участва в схема за заблуда на читателите. Писателите Боян Биолчев и Виктор Пасков разкриха измамата и той беше обвинен в литературно мародерство. Преди година името му отново беше забъркано в скандал – чу се, че бил пребит близо до дома си и според Даверов това било заради книгата му „Чудовището ДС“. Мнозина не повярваха на версията му и допуснаха, че това е жалък опит за реклама.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране