25.08.2016 | 0:28
Синдиците на КТБ пак продават банка “Виктория”
Това е третият опит за намиране на купувач на институцията

До 16 септември ще могат да се подават писма за интерес към дъщерната на КТБ банка – ТБ “Виктория”. Това става ясно от публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете маркетингов документ изготвен от консултанта по продажбата “АФА”. Това е третият опит за намиране на купувач на институцията, след като досега през пролетта вече беше заявен интерес от трима кандидата, но срокът беше удължен за след проверките и стрес тестовете на системата провеждани от БНБ.

Фондът за гарантиране на влоговете в банките разреши продажбата още на 7 декември 2015 г. Потенциалният инвеститор ще трябва да покрие дълга на банка “Виктория” към КТБ.

Процедурата по продажбата ще се извърши на три етапа: подаване на писма за интерес, подаване на необвързващи оферти, изготвени на база информационен меморандум и дю дилиджънс, подаване на обвързващи оферти и сключване на сделка.

Подадените писма за интерес ще бъдат разгледани от синдиците на едноличния собственик на капитала на ТБ „Виктория“ ЕАД и потенциалните купувачи, на които ще бъде предложено предоставянето на информационния меморандум на Банката, ще бъдат уведомени от “АФА“ ООД.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране