03.09.2018 | 20:33
Скандал! 8 депутати на БСП са били обучавани в школата на Калинка и Антоанета Христова
Веселин Марешки пътувал в чужбина на фирмени разноски

БСП е изпратила на партийни разноски осем от депутатите си да се обучават в създадения преди повече от година Институт за политика. Това се вижда в декларациите, които народните представители са длъжни да подават за имуществото и интересите си. И кадри на ГЕРБ са минали през същата школа, където курсът струва между 3300 и 3500 лв., твърди „Сега“.

Съосновател и изпълнителен директор на института е бившият депутат от „Атака“ Калина Крумова, която след време се отцепи и започна да гласува като ГЕРБ, а по-късно премина към партията на Николай Бареков. Това лято се разбра, че Крумова работи като експерт по пътна безопасност към МВР. Бившата водеща в телевизия СКАТ и Нова тв съветва министър Валентин Радев (в оставка) и участва в подготовката на промените в пътните закони. Съдружник на Крумова в политическото школо е шефът на Института за изследване на населението и човека към БАН проф. Антоанета Христова.

Крумова е докторант в този институт, който според публикации усвоява 378 000 лв. без ДДС по европроект на Министерството на транспорта. Курсове в училището на двете дами са карали основно социалисти, които са за първи мандат в парламента – Богдан Боцев, Веска Ненчева, Виолета Желева и т.н. Още неколцина са били на обучение в Българското училище за политика „Димитър Паница“, където цената е почти наполовина по-ниска.

В графата „пътуване на чужди разноски“ соцдепутатът Румен Гечев е посочил, че през м.г. е бил в Калининград за сметка на руския парламент. Описал е и три пътувания, платени от ЕК. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е описала пътуванията си за заседанията на Съвета на социнтернационала в Ню Йорк и Барселона и за форум на ПЕС в Лисабон. От ГЕРБ Александър Ненков и Ася Пеева са посочили пътувания в чужбина за сметка на партията. Колегата им Стефан Апостолов, който е и футболен съдия, е бил 7 пъти зад граница на разноски на УЕФА.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки е отчел две задгранични командировки, платени от свързани със семейството му фирми, и пътуване в чужбина, финансирано от съпругата му Светлана. Тя е направила и вноска по кредитната карта на бизнесмена на стойност 50 642 лв. Марешки е декларирал за 2017 г. получени над 2.1 млн. лева от дивиденти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране