19.03.2024 | 17:36
Скандал! ГЕРБ представи кабинет без съгласието на ППДБ
Николай Денков: Предложеният кабинет е на ГЕРБ-СДС, не е съгласуван с нас

Пълен хаос настъпи с бъдещото правителство. Оказа се, че кандидат-премиерът Мария Габриел е представила пред президента Румен Радев проект на правителство, който не е бил съгласуван с ПП-ДБ. Въпреки това, в този кабинет повечето имена са на представители на десницата.

Объркващата ситуация се видя след срещата на Габриел при държавния глава. Премиерът в оставка Николай Денков, който е посочен като вицепремиер в новия кабинет, обяви, че обявеният състав на кабинет не е бил съгласуван с тях. „Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС“, отсече той. Колегата му Атанас Атанасов допълни, че са изненадани от развитието.

Получава се следният казус. Списъкът с кандидатите за министри е приложение към проекта на споразумение за съвместно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. След срещата с президента Габриел заяви, че тя е подписала въпросното споразумение. Депутатът Рая Назарян, която участваше в преговорите с десницата, уточни, че вчера в 18 часа споразумението е било одобрено (не каза „подписано“ – бел.а.) от съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов. Половин час по-късно, когато вече е било подписано от Габриел, останалите десни лидери отказали да го подпишат. Това поставя под въпрос не само споразумението, но и самия състав на кабинета, който Габриел изчете пред президента.

В момента лидерите на ПП-ДБ заседават в централата на ДСБ на ул. „Кърниградска“ и се очаква да обяснят какво се случва.

„Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, който да е съгласуван с ПП-ДБ. И споразумението не е съгласувано“. Това заяви акад. Николай Денков, който пристигна в централата на ДСБ на столичната улица „Кърниградска“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране