17.12.2016 | 18:21
Скандал при Патриотите! НФСБ се разграничи от Каракачанов
Партията на Валери Симеонов го обвини, че търси евтин медиен ефект

Високо напрежение и разрив в коалиционните отношения в Патриотичния фронт предизвиках преговорите за съставяне на кабинет и изявленията по темата от лидера Красимир Каракачанов ядосаха партньора му и председател на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Ръководството на НФСБ се разграничава от изявленията на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, направени зад сградата на НС на 16.12.2016 г.около 16.00 ч., както и от интервюто му по радио Дарик на 17.12.2016 г. Това се посочва в позиция на Националния изпълнителен комитет на ПП „Национален фронт за спасение на България“, разпространена от пресцентъра на НФСБ.

„В тях се изнася несъгласувана с ръководството но ПГ на Коалиция „Патриотичен Фронт“ информация за водените на 16.12.2016 г. конфиденциални преговори между ПФ, Атака, ГЕРБ и РБ. Това е пореден опит на търсене на евтин медиен ефект, който подхранва партийния егоизъм, но руши коалиционните отношения! Същото се отнася и за позициите на ВМРО през последните дни, свързани с горивните картели и „Лукойл“, които НФСБ не споделя и не приема!“, се посочва още в позицията на НФСБ.

Гневът на Симеонов е предизвикан очевидно от изявлението на Каракачанов вчера,че на преговорите още веднъж РБ и ПФ са заявили, че са против мажоритарната система. Днес в свое интервю лидерът на ВМРО пък директно заключи, че ново правителство няма да има, след като Бойко Борисов няма да е премиер.

Тримата лидери на партиите от Обединени патриоти се бяха разбрали да не коментират нищо от кухнята на преговорите с ГЕРБ и РБ. Весто това твърдяха, че не са били на среща при Борисов в МС, а са си обсъждали коледния банкет. Каракачанов обаче проговори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране