22.01.2024 | 16:06
Скандал в БСП! Евродепутати скочиха на Нинова – уличиха я в лъжа
Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов и Елена Йончева й напомниха, че именно тя като министър активно участваше в доставките на оръжия за Украйна

Евродепутатите от БСП Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов и Елена Йончева разпространиха декларация по повод неверни твърдения на Корнелия Нинова пред „Тази сутрин“ по БТВ от днес.

„Във връзка с внушенията на г-жа Корнелия Нинова в сутрешния блок на БТВ, сме длъжни да заявим, че те не отговарят на истината.

Българските депутати от Групата на социалистите и демократите последователно гласуват ПРОТИВ доставката на оръжие за Украйна.

Българските евродепутати-социалисти са сред учредителите на Групата за мир в Европейския парламент, нееднократно са правили изказвания с този призив в пленарната зала и са застъпвали същата позиция в работните дебати.  Бихме искали да напомним, че кабинетът „Петков“ (с министър на икономиката самата г-жа Нинова) активно участваше в доставките на оръжия за Украйна по признанието на министър-председателя.“ 1 , се казва в изявлението на социалистите.

По-рано днес Нинова скандализира с изказването си за своите.

Нашите евродепутати са послушковци и правят каквото им каже Европа, каза тя и така даде знак, че едва ли някой от настоящите представители на “левицата” в Европейския парламент ще попадне в листите на партията за предстоящия тази година евровот.

2 коментара

  1. Адам каза:

    Мадам Лъжа Инпексова е много сладка…..пача-простакеса! Може отдавна да е напуснала родното си село, но явно то не я напуска…..

  2. Анонимен каза:

    в

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране