22.08.2015 | 0:03
Скандал в интернeт за акцията в циганския квартал „Максуда”
Варненски общинар за незаконните бараки на мургавите: Под ножа и толкова

Събарянето на незаконно построените коптори във варненския квартал “Максуда” нажежи до краен предел страстите, а коментарите в социалните мрежи направо скандализираха.

Йордан Павлов, младши експерт по архитектура в община Варна, написа по повод на събарянето на незаконните постройки в профила си: „Няма жалко, да рови багера, жандармерията да мачка и стига толкова. Аз защо не си опъна помията на центъра, да се вържа към мрежата и да мрънкам за помощи. Под ножа и толкова.“ Според част от коментарите това показва, че на много като него им е писнало от циганските безобразия, с които всички се съобразяват и предизвика много противоречиви реакции.

Мнозинството го подкрепи за ясно изразената позиция, че тези хора не са нещо по-различно от българите, за да се ползват от всички социални привилегии в града и държавата, без да имат заработена година трудов стаж и без да се съобразяват с реда и законите, които всички трябва да спазват.

Срещу острият тон на младия общинар скочиха представители на неправителствени организации, които заявиха, че „Йордан Павлов си е позволил недопустим тон по повод събарянето на ромските постройки, извършено на 20 август“. Вчера, след като скандалът в мрежата се разрасна,  към 10,30 часа обидният пост вече бе свален от стената на Павлов. В същото време стана ясно още, че организацията “Равни възможности” е адресирала писмо до Европейския съд по правата на човека с искане за налагане на мерки по отношение на България заради бутането на незаконните постройки в “Максуда”.

Скандалът е аналогичен на този с расисткия пост на общинския съветник Костадин Костадинов, който миналото лято след потопа в Аспарухово нарече циганите „нечовешка сган”. Причината да избухне тогава беше поведението на хората от махалите на Варна, които не показаха съпричастност и дори мародерстваха, докато хора от цяла България работеха като доброволци за ликвидирането на щетите от потопа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране