01.03.2023 | 10:00
Скандалите след уволнението на Морфов не стихват, Василев тормози и колегите му в Народния театър
Актьорът Валери Йорданов потвърди, че режисьорът е получавал заплахи и поиска ревизия

Представления, които се играят при пълни зали в Народен театър „Иван Вазов“, се прави опит да бъдат сваляни. Те носят по 120-130 хиляди лева на държавата, а се играят веднъж на месец или дори още по-рядко. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ актьорът Валери Йорданов.

Мои приятели юристи коментираха, че подобно време се случи преди време с една банка и с телевизия, добави той.

„Умолявам министърът и политиците да вземат отношение, защото ситуацията вече прилича на разграден двор и всички, които обещаваха, че ще променят нещата, се надявам да си държат на думата!“, призова актьорът.

„Александър Морфов бе арогантно уволнен. Преди това имаше опит да бъде премахнат от тази длъжност от министъра. Идеята беше да си измият ръцете и министърът да е виновен“, коментира той.

„Този случай е огледален на всичко, което се случва в държавата. Не може министърът да изисква от един директор и да не получава отговор на въпросите си за дарения, за допълнителни пари и т.н.“, подчерта Йорданов.

„Вчера казах, че ще напусна Народния театър, а може и да остана малко, за да има „партизани“ в тази „гора“. Сега ще отида при адвокатите си, за да го обсъдя. До последно ще водя битка“, добави той.

„С мен се свързаха много хора, които обичат Александър Морфов. Организират се събития днес в 17:30 часа пред Народен театър „Иван Вазов“, а утре от 14 часа пред Министерството на културата. Искаме да се направи ревизия на театъра“, изтъкна актьорът.

Самото име Сашо Морфов пълни салоните, добави той.

„Самият факт, че един директор си позволява да се държи така, говори колко е голям октоподът. Па по същия начин аз заведох дело, когато влязох в болница благодарение на Василев и ония ден ми върнаха документите, защото не съм платил някаква такса от 14 лева, а съм изряден. Сега ще заведа отново делото“, заяви Йорданов.

Не може политика и пари да влизат в театъра, във филхармонията или в Художествената академия, добави той.

„Към мен няма заплахи за физическа заплаха. Предупредиха ме, че трябвало да си върна заплатите, ако протестирам. Не искам да споменавам какво е здравословното състояние на Сашо Морфов. Беше с горната граница на кръвното налягане 180. Той спомена, че е заплашван, но не можах да разбера за какво ми говори“, каза още Валери Йорданов.

1 коментар

  1. Има поговорка - каза:

    Рибата се вмирисва от главата! Един добър директор няма да допусне такива безобразия и предварително би взел подходящи и справедливи мерки без допускане на скандали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране