25.06.2015 | 18:15
Скандално! Надзирател в затвор оказвал сексуални услуги срещу пари
Петко Петков пребил затворник и получил 4000 лв. обезщетение "трудова злополука" за навехната ръка

През последните месеци, когато надзирателите влизаха в потока с новини, повод бяха нелепи бягства на рецидивисти, които „родиха“ понятието „Ден на отворените врати в българските затвори“.

Сигналите за корупция в затворите валят, но е безпредметно да се пише за концентрацията на мобилни устройства сред лишените от свобода или за „заплатите“, които надзирателите получавали от ВИП арестанти и затворници.

Facebook чат, приложен като доказателство в съда, разкрива шокиращи данни за надзирателя Петко Петков, пише “Бивол”. До обнародването на кореспонденцията се стига в хода на съдебен спор между Петков и приятеля му Людмил Янков. Янков дал на Петков 350 евро, за да си купи електронен синтезатор, но Петков не върнал парите. Янков се жали в съда и представя като доказателства преписката с Петков, която последният не оспорва.

Съдът обаче не забелязва, че в преписката между Янков и Петков има фрапантни данни за престъпления – платени сексуални услуги и насилие над затворници. Надзирателят Петков, служител на ГДИН, признава във “Фейсбук” на Людмил Янков, че е правил секс за пари с някакъв мъж. Тарифата била 50 лева на акт. Ето част от чата между двамата:

Фейсбук-надзирател1

Л.Я. Ми почваш пак да е*еш за пари

П.П. 900 хаха, кой да плаща? Хаха

Л.Я. Ми к’во, ми нали си имал някой, които си е*ал?

П.П. Еееее, то беше

Л.Я. Доста време. По колко ти е плащал за е*ане? А и 700 EU, не е много пара.

П.П. Не е много ако я имаш. Случвало се е да чукам, да плаща, да чукам, да не плаща.

Л.Я. ми защо си ходил, като не плаща?

П.П За пари.

Л.Я. Ми като не е плащал?

П.П. ееее

Л.Я. За какво си продължил?

П.П. Неее

Л.Я. Или си изпитал нещо?

П.П. Чукам, даде ми 50 лева, после не ми даде…

Л.Я. Към него.

П.П . Нещо такова, сещаш ли се?

Л.Я. Е да, но тогава защо пак си ходил, изпитвал ли си нещо към него?

П.П. Неее… Само за парата

Дефакто проституирането не е инкриминиран акт у нас, но уронвa тежко престижа на Министерството на правосъдието  и би трябвало да бъде повод за административна санкция и уволнение.

Людмил Янков не прилага целия чат от Facebook по делото, а само част от него. Ищецът спестява на съда откровението на Петков, че системно биел циганите, изтърпяващи присъди в Ловеч, за да ги респектира. Не прилага и твърдението на Петков, че толкова интензивно малтретирал някакъв цитирам „циганин“, че си счупил ръката, но в крайна сметка инцидентът минал за „трудова злопулука“ и му били изплатени 4000 лева, като обезщетение. С други думи правосъдното ведомство е платило 4000 лева на Петков, защото той си е счупил ръката, докато е „респектирал“ някакъв мургав затворник. Веднъж е нарушил правата на затворника и после е получил пари, защото е пострадал, докато е всявал „респект“.

П.П. Не помня, ама преди 5 години някъде си счупих ръката да ги бия

Л.Я. Я виж ти!

П.П. И взех 4000 лв обезщетение трудова злополука. Хихихихихи

Л.Я. ‘Почвам вече да те опознавам.

П.П. Така е

Л.Я. Тази вечер пак ли си гледач на малкия?

П.П. Само циганите, майка им да е*а. Да.

Л.Я. Ма много ги мразиш?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране