09.07.2015 | 0:27
Скъсани български знамена посрещнаха Плевнелиев в Украйна
Причината объркването на флага ни с този на Русия било...нощното осветление

Неизвестни лица разкъсаха около 15 български знамена в нощта срещу 7 юли в центъра на украинската столица Киев. Флаговете са били разположени там заради визитата на българския президент Росен Плевнелиев в Украйна, предаде ТАСС. От градския съвет са убедени, че причината за това е объркване на българското знаме с това на Русия заради нощното осветление.

Украинският президент Петро Порошенко благодари на българския си колега за “надеждната и постоянна подкрепа за Украйна, която защитава своята независимост и суверенитет”,както и за подкрепата от страна на България към евроинтеграционните стремежи на Украйна, в частност по въпроса за получаване на безвизов режим с ЕС.

Плевнелиев пък за пореден път обяви позицията си срещу присъединяването на Крим към Русия, което било нарушение на международното право. “За нас Крим е Украйна, а Украйна е Европа”, каза българският държавен глава. Порошенко пък изрази надежда за привличането на пари от ЕС за строителството на магистрали, които да свържат украинските градове Одеса и Рени със сръбската столица Белград и да бъдат силен транзитен коридор през Румъния в Молдова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране