02.11.2016 | 19:32
Слънце грее, дъжд вали – Цецерон буди Симитли
Кампаньони, Део и Поли

Цецитата – Цецка и Цецо, продължават предизборната си обиколка, като Цецо е около 6 пъти по-активен от Цецка. Ръкува се с граждани, агитира, провежда информационна кампания за качествата на кандидатите на ГЕРБ, държи речи с продължителност между три и пет пъти по-голяма от Цецините. (И навсякъде държи оди предимно за местната гербава власт, но това е друга тема.)

Тази негова хиперактивност бе оценена от самия Деян Славчев – Део. Део е шоумен в творческа пауза, преминаваща плавно в пенсия; тийнейджър старша възраст. Ходи изрусен (както преди 16-17 г., когато Преходът беше млад) и демонстрира свежест, но така, че да ти скъса сърцето. Свеж е като чироз и като стафида.

Какво общо има обаче Део с гербавото настъпление към „Дондуков“ 2?

Общото е ангажиментът му в някои предизборни мероприятия на ГЕРБ. Води нещо там по сцената, която издига Партията в по-големите градове. Видяхме го как говори в Благоевград и пак ни скъса сърцето. Бездушната хартия не може да предаде целия ентусиазъм и въодушевление, които излъчва Део. Гледайте го и вие в Ютуб, но само ако сте с близък човек, който може да ви държи за ръката.

Тук ще предадем само във вид на текст как Део повика на сцената в Благоевград Цецерон, както и някои думи на самия Цецо.

Припомняме, че Део бе част от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Георги Първанов за втори президентски мандат. Името на Деян Славчев беше под номер 26 – и тогава ни се стори странно, че този индивид регистрира политическа активност, след като целият му публичен живот е минал в развлекателния жанр, без да се обозначи по никакъв начин в политическата координатна система. Изглежда от ония избори насам политическите му възгледи са претърпели развитие. Или поне е изминал в тази координатна система отсечката от Първанов до Цветанов.

***

Деян Славчев – Део (след изпълнение на Веселин Маринов): Приятели, още веднъж аплодисменти за Веселин Маринов! Благоевград! Сега за мен е огромно удоволствие да поканя на сцената мотора на Политическа партия ГЕРБ, ЧОВЕКА, КОЙТО НЕ ЗНАЕ КАКВО Е УМОРА ДА РАБОТИ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ, И ТОВА Е, ЗАЩОТО ТОВА ВСЪЩНОСТ Е НЕГОВАТА КАУЗА; човека, в чийто речник не съществува думата загуба – да чуя вашите силни аплодисменти за заместник-председателя на Политическа партия ГЕРБ и председателя на Националния предизборен щаб, господин Цветан Цветаноооооооооооооооов! (Здрависване, прегръдка.)

Цветан Цветанов – Цецерон: Здравейте, Благоевград и Благоевградска област!… Нека да поканим тук на сцената… (…) (депутати, евродепутати, кметове от региона) (…) И разбира се повода, по който сме се събрали – госпожа Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев!…

Скъпи приятели, искам сърдечно да ви благодаря за това, което направихме 2015 г. Защото избрахме достойните кметове, които да ви представляват, които да работят за общините, да работят за вас. И виждате как нещата се случват и общините стават много по-приятни места за живеене. Искам да благодаря на символичния домакин днес – д-р Камбитов (кмет на Благоевград), който с успехите, които постигна в първия си мандат, разбира се днес той е вече един от първите кметове, които успяха да се възползват от най-добрата програма, която има днес правителството – това е енергийната ефективност. Благоевград вече е преобразен. Благоевград става много по-приятно място за живеене. Скъпи приятели, преди да кажа няколко думи първо искам да ви поздравя с днешния празник (1 ноември) – на будителите. И ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА НАСКО КАМБИТОВ, КОЙТО С ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА ВСИЧКИ БЛОКОВЕ – ИМА ПАТРИОТИ, И РАЗБИРА СЕ, ИМА И БУДИТЕЛИ. Което показва родолюбието на Наско Камбитов към историята и това, което трябва да знаят нашите деца и никога да не забравяме – за тези, които дадоха бъдещето и просперитета на България.

…С кандидат-президентската двойка успяхме да посетим няколко общини. Започнахме от Симитли – не го виждам Поли да е тук…

***

Прекратихме гледането. „Поли“ е кметът на Симитли Апостол Апостолов. КРАЙ!

1 коментар

  1. Анчев каза:

    Цецо и Цеца потрошиха стотици хиляди лева на ББД-Бедният Български Данъкоплатец,обикаляйки като просеци села и градове за да могат да похарчат макар и с остъпка, „знаменитата“ даскалица от с. Драгана намиращо се близко до Плевен.Президентът на България,трябва да е мъж,интелигентен,висок,строен,мъж с характер, независим от елементарни нисши фактори.Много са „олимпийците“кандидати за президентския стол,но той е отреден за един истински патриот, на който младежките му години са преминали в служба на отечеството,пазейки чисто небето над родината ни.Сигурен съм,че ген. Радев е готов за дългоочакваната смяна на караула на „Дондуков“-2.Ще последва оставка на министерския кабинет,предсрочни избори,Цецо губи и тях,след което София ще му се види тясна.Това е желязната хронология на предстоящите събития,според моето скромно селско мнение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране