11.06.2016 | 0:35
Славчо Атанасов оглави медийната комисия в НС
От БСП и АБВ също възразиха срещу уволнението на Маринкова от БНР

Славчо Атанасов от Патриотичния фронт стана председател на парламентарната медийна комисия. Той смени станалата независим депутат Полина Карастоянова.

Едно от заявените намерения е да потърси среща с генералния директор на БНР по казуса с освобождаването на Лили Маринкова. Атанасов заяви още, че ще работи за намаляване на ДДС върху книгите.

От БСП и АБВ също възразиха срещу уволнението на Маринкова от БНР. Говорителят на групата на БСП Жельо Бойчев коментира, че социалистите са изключително чувствителни към подобен род действия. Все по-малко остават утвърдените и наложени български журналисти, имащи куража да отстояват самостоятелна и независима позиция. Лили Маринкова е пример за един изграден журналист, несъобразяващ се с моментната конюнктура, каза още Бойчев. Според него БНР само губи от уволнението на един от емблематичните си журналисти. Една медия не може с лека ръка да се лиши от утвърден журналист, още по-малко пък по този обиден начин, посочи още Бойчев.

Партията на бившия президент Георги Първанов настоя Маринкова да бъде възстановена на работа в държавното радио, след като новият директор Александър Велев я уволни. Според АБВ такъв акт от негова страна би разколебал съмненията, че в България се зачеркват предизборно от списъка на работещите неудобните и смелите да говорят истината журналисти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране