05.05.2017 | 20:37
Слави: Мога да вляза в НС с насилие или като избраник, или за да разгледам
Македонците влязоха не като депутати вътре”, отбеляза той, правейки връзка с грозните сцени в парламента на западната ни съседка

И днес имаше седящ протест пред парламента на шоумена Слави Трифонов. Той настоява депутатите да предприемат конкретни действия за превръщането в закон на резултата от референдума за промяна на изборните права, съобщи bTV.

В него 2,5 млн. души се обявиха за задължителен мажоритарен избор на народни представители и намаляване на субсидията на партиите. Към момента обаче не се вижда желание от политическите сили за конкретни законови промени. С подкрепата на небезизвестния Йоло Донев и група граждани, Трифонов заяви, че се явява като гражданин, гласувал в допитването, който иска да бъде чут от депутатите. Водещият щял да изразява гражданската си позиция онлайн и да говори за Македония в предаването си
„Може би един ден ще им го кажа в тази сграда (…) Македонците влязоха не като депутати вътре”, отбеляза той, правейки връзка с грозните сцени в парламента на западната ни съседка, където националисти и активисти на падналата от дългогодишна власт партия биха депутати.

„Човек може да влезе (в парламента) като избраник, насилствено и доброволно, да го разгледа – мога и по трите”, подчерта Слави Трифонов. Вчера той заяви, че няма намерение да става политик и че изразява само гражданска позиция. Той за пореден път подчерта, че не е длъжен да обвързва символичната си акция със съкратеното работно време на народните избраници (които днес приключиха работа още преди 10 ч.), като обаче не планира да я прекрати и в следващите дни.

Във връзка с признанието на лидера на БСП Корнелия Нинова, че се е срещала с телевизионния водещ в кабинета на бизнесмена и „червен” функционер Георги Гергов, Слави Трифонов посочи, че са обсъждали референдума и това е била една от срещите му с политически лидери по въпроса (той не каза дали се е срещал с представител на ГЕРБ и, ако да, с кого).  „Георги Гергов е бизнесмен, когото познавам от много години и той, и неговото семейство са ми приятели”, посочи шоуменът, който не пропусна да допълни, че работата му в „Шоуто на Слави” го среща с всякакви хора и не дължи отчет за тях.

Трифонов припомни и че е канил в предаването си лидера на НФСБ Валери Симеонов. Между двамата в момента има сериозен конфликт, защото националистът е твърдо против вдъхновените от референдума законодателни промени, а в „Шоуто на Слави” беше излъчено разследване за хотел на политика на границата, където са настанявани полицаи. Преди години обаче Симеонов се „клел”, че няма да се коалира с ГЕРБ и Бойко Борисов и освен това говорил срещу настоящия си партньор в „Обединени патриоти” Волен Сидеров.

1 коментар

  1. WAKE & HELP AМ - АЛТЕРНАТИВНА МЕДИА каза:

    БЪЛГАРИЯ – ДЪРЖАВАТА НА ГЕНЕРАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ

    Банда луди старчета от набедени ЛИДЕРИ и генерали – пенсионери, това не е демокрация, а е просто един виц. Тъжното е, че този виц е реалност и за теб, нали. Цялата власт и цялата реална информация, и целият капитал е винаги в ръцете на ШЕПА “хора” – ЛИДЕРИ, това НЕ е демокрация, а това е пълна ДИКТАТУРА – фашизъм.

    Бойко Борисов – генерал и пенсионер, и лидер. Румен Радев – генерал и пенсионер, и лидер. България, това е държавата на генералите – пенсионери.

    Ако съществува първа, втора и трета категория труд, наложена чрез НАСИЛИЕ (физическо, ментално и емоционално) от шепа “хора” върху теб, тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО съществува САМО първа, втора и трета КАТЕГОРИЯ хора. Тогава там задължително има пълна ДИКТАТУРА – фашизъм.

    Броят на пенсионерите в България е над 2.3 млн. души, а на работещите засега е 2,08 души. Над половината от пенсионерите нямат навършени години за трета категория труд. Ето защо, пенсионната система в България е във фалит. В момента много над 51 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се ВЗИМАТ насила от представителните политически ЛИДЕРИ чрез данъците, само за ПЪРВА категория хора.

    Пенсионната система в България е КЛАСИЧЕСКА финансова пирамида, при която само ПЪРВА категория хора печелят. Има огромни групи от хора, които ПОЛЗВАТ “преференции”. Има огромен брой служители на МО, МВР и МП, и много други, които РЕАЛНО работят или са работели в УСЛОВИЯТА на трета категория труд, а се пенсионират или са се пенсионирали на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай.

    Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се ФИНАНСИРАТ от данъците на ТРЕТА категория хора. В момента в България има над 769 хил. души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ – “заплати” от бюджета. От тях над 430 хиляди лица са наети в държавния бюджет, над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само се подчиняват безусловно на шепа “хора”, за разлика от останалите засега само 1.31 млн. работещи ТРЕТА категория хора. Това е пълна икономическа, социална и политическа ДИКТАТУРА – фашизъм.

    КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА.

    Престъпленията срещу човечеството и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО.

    *https://translate.google.com
    Bulgarian – English

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране