08.11.2016 | 15:10
Слави Трифонов: ЦИК извърши чудовищна манипулация! Уважаеми зрители, спите ли?
Шоуменът твърди, че общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220 - повече от задължителните 3 500 585 гласа. ЦИК искала да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен

13 157 гласа не стигат, за да стане референдумът с трите въпроса задължителен. Това става ясно от данните на ЦИК при 100% обработени протоколи. В националното допитване са участвали 3 487 428 българи.

Избирателната активност за референдума е 50,59%. За да стане задължително допитването, броят на участвалите в него трябваше да мине прага от 3 500 585, колкото е броят на гласувалите на последните парламентарни избори.

73,79% или 2 509 340 българи са подкрепили въвеждането на мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура. На въпроса дали да се въведе задължително гласуване на избори и референдуми “ДА” са отбелязали 63,48%, или 2 158 981 избиратели.

74,02% подкрепят намаляването на партийната субсидия на един лев за получен действителен глас на парламентарни избори. С “ДА” на въпроса са отговорили 2 516 893 избиратели.

Във връзка с обявените данни инициаторът на националния референдум Слави Трифонов разпрати открито писмо, в което предупреждава, че ЦИК извършва чудовищна манипулация с гласуването за допитването до народа. 

Трифонов твърди, че общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни.

ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона, смята Трифонов.

Ето и пълният текст на откритото писмо на шоумена:

Уважаеми сънародници,

в момента един от основните слуги на политическата класа – Централната избирателна комисия извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум.

Общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона.

ЦИК искат да извадят тези бюлетини, защото са били пуснати в урните без плик. Но законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност. А отчита всички гласове. А всичките гласове са 3 501 220. И те са над необходимия брой. Такъв е законът.

Много и много български граждани не можаха да гласуват, защото ЦИК прекрати изборния ден преди да гласуват всички хора. ЦИК махна печата от бюлетините. ЦИК махна видеонаблюдението. ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получил заповед да саботира референдума.

Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата – политическата класа и техните слуги!

Слави Трифонов

 

1 коментар

  1. Георгиева каза:

    Сега разбрах, че г-жа Нейкова от ЦИК е дъщеря на бившия социален министър в правителството на Костов-Иван Нейков! Та този министър и Костов не извършиха ли чудовищна манипулация със закона за пенсиите тогава и сега многоооо хора са с пенсии малко над социалната?! Та крушката не пада по далеч от корена-за манипулациите говоря и за службогонството!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране