28.03.2017 | 13:56
Слави за сваленото предаване: Това е цензура!
Шоуменът не изключи да се захване с политика, ако и довечера го спрат

Слави Трифонов се ожали за сваленото предаване: Това е цензура! Реакцията му дойде след сваленото му тв шоу от бТВ снощи, което дойде след отворено писмо до медиите,

в които постави ултиматум на 44 Народно събрание да приемат въпросите му от референдума и да ги вкарат в изборния кодекс.

Не съм нарушил никакъв договор с бТВ. Влизането ми в политиката изглежда логично. СЕМ пази политиците, а не свободата на словото, бяха другите съждения на шоумена.

Той се оправда, че в сваленото предаване нямало нищо по-различно – само изчитане на отвореното му писмо до медиите от диктор.

Не мога да си обясня защо, снощи беше на запис, след това го даваме на бТВ и те го излъчват Снощи не го излъчиха, не знам защо, разказа шоуменът.

Разказа още, че след изчитането на писмото прозвучал химнът от концерта му в Лондон. В предаването не е имало нищо по-специално от това, което аз пуснах в интернет в писмото, чуди се Трифонов.

Още веднъж казвам – това е цензура, въпреки че става въпрос за договор между две фирми, но свободата на словото си е свобода на словото. Тя е гарант за това, че живеем в демкрация, повтори Слави.

Не поставям никакъв ултиматум, не съм казал нищо, говоря от 1 лице единствено число, казал съм, че аз ще изляза като гражданин, отрече да е призовавал за протест в отвореното писмо.

“Правили сме различни предавания, не за пръв път е този казус, периодично се случва нещо подобно, вече 17 години произвеждаме тв предаване”, каза Трифонов. “Не съм нарушил никакви закони с това, което съм направил снощи”, зарече се шоуменът.

“Със или без зрители, аз довечера ще го направя”, закани се шоуменът по повод твърдението, че в билетните каси на НДК не продавали билети за предаването му.

“Няма да предизвиквам бунтове или някакви размирици”, каза още Трифонов, който щял да протестира сам. Ако и довечера му спрат предаването, можело да стане колега на Сашо Диков в неговата телевизия, призна Слави. Натам вървели нещата.

Трифонов се обърна към медиите, че не са достатъчно активни да бранят свободата на словото. Особено пък в “Капитал”, където направо трябва да си сложат лепенка да им напомнят това, иронизира ги Трифонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране