09.12.2022 | 11:24
След куп скандали и проблемни търгове, зам.-кмет на София напуска „по лични причини“
Кристиан Кръстев е депозирал молбата си за освобождаване „по взаимно съгласие“ пред кмета Йорданка Фандъкова

Заместник-кметът на София по транспорта Кристиан Кръстев напуска поста по лични причини, е съобщил самият той пред БТА.

Вчера Кръстев е депозирал молбата си за освобождаване „по взаимно съгласие“ пред кмета Йорданка Фандъкова. „От тук нататък ще се развивам в друга посока“, е казал той. „Напускам в прекрасни отношения с колегите и с кмета, не искат да ме пускат“, допълва Кръстев. „Борих се доста време за един конкурс, спечелил съм го и смятам, че трябва да се развивам и да допълвам моята експертиза в транспорта“, казва още досегашният зам. кмет. Той пожела успех на кмета Фандъкова и на екипа и отбеляза, че човек трябва да гледа бъдещето, завършва БТА.

Заместник-кметът обяви оттеглянето си и във „Фейсбук“. „Тръгвам си от този пост с благодарност. Благодарност към кмета Фандъкова за възможността, която ми даде – както да натрупам още опит, така и да помогна със своята експертиза в областта на администрацията, транспорта и пътната безопасност. Благодарност към хората, които срещнах там и уроците, които научихме заедно! С поглед вперен в бъдещето пожелавам успех на всички!“, написа той в социалната мрежа. От Столична община съобщиха, че функциите му се поемат от заместник-кмета по финансите и здравеопазването Дончо Барбалов.

Кристиан Кръстев бе назначен за зам.- кмет по транспорта няколко седмици, след като през ноември на 2019 г. Фандъкова спечели четвъртия си мандат. Преди това той бе зам.министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г.

Като зам.кмет със същия ресор Кръстев се прочу с няколко скандални обществени поръчки. През април 2020 г., скоро след като в София бяха въведени мерки срещу коронавируса и след като Фандъкова обяви, че в общината ще трябва да се затягат коланите, Кръстев даде началото на конкурс за покупка на нови луксозни автомобили за подчинената му дирекция „Транспорт“. След като около тази поръчка избухна скандал, Фандъкова коментира, че сега не е моментът да са купуват коли, след което процедурата тихомълком бе прекратена. Преди няколко седмици тя отново бе обявена.

1 коментар

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Нещата са ясни-нагуши се и айде-друм…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране