16.05.2016 | 0:01
Сменят 16 български посланици, Плевнелиев уреди с постове двама свои съветници
Бившият шеф на Държавна агенция "Архиви" и настоящ президентски съветник Мартин Иванов става дипломат във Финландия

Пълномощията на 16 ръководители на български дипломатически мисии по света да бъдат прекратени е предложил Министерския съвет на президента Росен Плевнелиев. Причината за смяната е изтичането на мандатите им в средата на тази година.

България освобождава посланика ни в Грузия Пламен Бончев и назначава на негово място Десислава Венелинова Иванова-Козлева. Правителството предлага на президента да прекрати с указ пълномощията на българския първи дипломат в Южна Африка Катя Делева и да назначи Красимир Стефанов.

В България се връща посланикът ни в Унгария Бисерка Бенишева, чието място ще бъде заето от Уляна Богданска. Иван Кондов става посланик в Испания и Княжество Андора на мястото на Костадин Коджабашев.

Бившият шеф на Държавна агенция „Архиви“ и настоящ президентски съветник Мартин Иванов става дипломат във Финландия на мястото на Любомир Тодоров. Правителството предлага да бъде освободен посланикът ни в Босна и Херцеговина Ангел Ангелов и да бъде назначена Августина Цветкова. България ще има и нов посланик в Сърбия, тъй като се прекратяват пълномощията на Ангел Димитров и се назначава Радко Влайков.

Съветничката на Плевнелиев Деяна Костадинова, която два пъти беше служебен министър на труда и социалната политика, ще бъде назначена за представител на България в ООН на мястото на Иван Пиперков. С посланическия пост ще се раздели и близкият до АБВ генерал Никола Колев, който е наш първи дипломат в Нидерландия. Мястото му ще бъде заето от настоящия зам.-министър на външните работи Румен Александров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране