29.11.2018 | 0:01
Снегът остави села без ток, затвори пътища
Водите на река Велека са стигнали почти до центъра на село Кости

Виелици и мокър сняг прекъснаха електроснабдяването на десетки села в Североизточна България.
Без ток са част от Исперих и още 14 села – Глоджево, Каменово, Кривня, Равно, Сеново, Делчево, Беленци, Духовец, Лъвино, Печеница, Староселци, Подайва, Тодорово и Китончево.

Без електрозахранване е и част от Разград. Работи се по отстраняване на аварии в селата Киченица, Благоево, Липник, Просторно, и Топчии. Част от Силистра и Алфатар също са без ток, както и Айдемир, Сребърна, Ветрен, Поляна, Нова попина и Ситово.

В Шуменска област в повече от 20 села няма електричество. Става въпрос за Върбак, Хитрино, Тимарево, Сливак, Боян, Страхилица, Деница, Близнаци, Трем, Струйно, Белокопитово, Панайот Волов, Развигорово, Звегор, Длъжко, Тервел, Висока поляна, Байково, Капитан Петко, Деница, Черна и Добри Войников.
Заради силния снеговалеж временно е преустановено движението през ГКПП “Кайнарджа”. В област Силистра снегът е придружен със силен вятър.

Националната метеорологична администрация на Румъния е въвела код “жълто” на територията на съседната област Калъраш. Прогнозира се и за 29 ноември обилен снеговалеж и силен вятър.
Временно е преустановена дейността на фериботните платформи, обслужваща граничните пунктове Свищов – Зимнич и Никопол – Турну Мъгуреле. Фериботната платформа на ГКПП Оряхово ще пътува само в светлата част от денонощието, съобразено с метеорологичните условия.

Водите на река Велека са стигнали почти до центъра на село Кости, съобщи БНР, позовавайки се на кметът на Царево Георги Лапчев. По думите му вълнението на морето е силно и може да затвори отново пясъчната коса и да не може водата да се оттича. Той посочи, че към момента няма опасност за хората, но местните са предупредени да са с повишено внимание. Двата язовира край Лозенец също са с пълни обеми, а изпускателите не могат да работят с нормален капацитет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране