12.12.2016 | 20:14
Софийска строителна фирма ще построи 3 къщи в Хитрино за своя сметка
От "Артекс инженеринг" призовават и други компании да подкрепят инициативата им
Весела Мирянова

Софийската строителна фирма “Артекс инженеринг” изрази съпричастието си към трагедията в Хитрино с реални действия.

По инициатива на собствениците на фирмата – семейство Мирянови, фирмата ще възстанови за своя сметка 3 от къщите във взривеното село.

“Това не е опит да привлечем внимание към нас“, заяви архитект Весела Мирянова, изпълнителен директор на “Артекс инженеринг”. И допълни: “Това е нашият начин да направим нещо реално за хората, пострадали от злополуката. В такива моменти трябва да си подадем ръка”.

Хората от “Артекс” призоваха всички българи да бъдат единни и съпричастни. Те се обърнаха и към колегите си – инвеститори с призива да последват тази инициатива и да помогнат за пълното възстановяване на изгорелите къщи.

4 коментара

  1. Методи каза:

    Респект към фирма Артекс!!!

  2. Дани каза:

    Ами и според мен трябва и други да последват инициативата им. Артекс не е единствената строителна фирма, но за сметка на това са първите подали ръка. Това е достойно за уважение. Браво!

  3. Милка каза:

    Браво на фирма Артекс! Инициативата им е страхотна! Така поне три семейства ще получат нов дом. Ако се присъединят и други фирми, много скоро селото ще се възстанови.

  4. Димитър каза:

    Наистина много добра инициатива! Пострадалите имат нужда от конкретна помощ, а не от 325 лв. от държавата. Дано да се присъединят и други строителни фирми към инициативата!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране