14.07.2016 | 22:00
София съди мъжа на ексдепутатката Ирена Коцева за 355 бона
Йорданка Фандъкова иска 150% от сумата, платена за калпавите спирки
Ирена Коцева

Центърът за градска мобилност ще заведе дело за 355 095 лв. срещу фирмата изпълнител на обществената поръчка за 60 спирки на градския транспорт в София.

В нея участва съпругът на бившата депутатка от ГЕРБ Ирена Коцева. Всички останали 7 кандидати в търга били отстранени и той бе спечелен от фирмата на мъжа ѝ. Заради скандала през април Коцева напусна парламента, а оставки подадоха зам.-кметът по транспорта Любомир Христов и ръководството на ЦГМ. По-късно проверки откриха нарушения в търга, а техническа експертиза доказа, че спирките са изпълнени некачествено. Тогава кметът на София Йорданка Фандъкова настоя фирмата да върне обратно парите за спирките. Изпълнителят обаче е отказал.

„Договорът позволява ЦГМ да претендира не само за цялата платена сума, а за 150%, тъй като има и предвидена глоба при проблем с техническото изпълнение. ЦГМ подготвя иск, който ще заведе и ще се защитава в съда“, обясни Фандъкова.

До края на месеца трябва да приключи и конкурсът за ново ръководство на ЦГМ. Сред 15-те кандидатите има бивши членове на управата му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране