06.10.2016 | 13:46
Соломон Паси: Премиерът носи отговорността за провала на Бокова и Георгиева
Това е най-големият външнополитически провал на България в последните 25 години

Още преди няколко месеца се знаеше, че Гутериш ще излезе напред. Тогава една португалска групировка започна да издига втората българска кандидатура, защото това е най-добрият начин да бъде спряна първата българска кандидатура, коментира бившият външен министър Соломон Паси пред Нова тв и добави, че не знае дали Кристалина Георгиева е била наясно с това.

„Това е най-големият външнополитически провал на България в последните 25 години. Кампанията се водеше по сбъркан начин, на ръчно управление от премиера на България”, каза Паси. По думите му отговорността за този провал е на българския министър-председател. „Когато вас ви боли зъб, вие на зъболекар ли ходите, или на обущар? Ами, по същия начин трябва да постъпи и премиерът, когато трябва да взема важно решение, трябва да се обърне към правилните хора, които преди това са вземали такива решения по правилния начин“, обясни Паси.

По думите му сериозна отговорност носи и ЕНП. „Борисов получи много сериозно окуражаване и от Юнкер, и от Меркел в тази посока. Сега той да си ревизира своите приятелства и да си даде сметка кой за какво го съветва“, коментира Соломон Паси.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране